SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 'Ekmek Kart' Uygulaması

0
Güncellendi - 2016-01-28 16:57:26
Yeşilyurt'ta 'Ekmek Kart' Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi yoksul ailelere "Ekmek Kartı" uygulaması başlattı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Sosyal yardım vermekte övünmüyoruz, insani bir görevi yerine getiriyoruz” dedi.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" gayesi doğrultusunda ekonomik durumu yerinde olmayan aileler başta olmak üzere dul, yetim ve öksüzlere yiyecek, giyecek ve yakacak yardımlarında bulunan Yeşilyurt Belediyesi, ilçede yaşayan yoksul vatandaşların faydalandığı ücretsiz ekmek dağıtım faaliyetinde "Ekmek Kart" projesini hayata geçirdi.

Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her ay dağıtılan ekmek fişleri dijital kart sistemine dönüştürüldü.  Kartlı sistem sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların her ay belediyeye gelerek fiş alma meşakkati giderilmiş oldu. Sosyal hizmet uzmanları tarafından bizzat adreslerde yapılan incelemeler sonucu ücretsiz ekmek yardımı yapılmasına karar verilen ailelere, ekmek yardım kartı veriliyor. Ekmek kartlarına Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevlileri, ailelerin ihtiyaçlarına göre yükleme yapıyor.

Sosyal yoksullukları tespit edilen aileler kendilerine teslim edilen ekmek kartıyla MEGSAŞ büfelerinden daha önceden tespit edilmiş sayıda ekmeklerini alabilecekler. Dijital altyapıya sahip ‘Ekmek Kart’ proje ile tek noktadan takibin yapılması, ihtiyacı olan kişilerin bilgilerinin güncellenmesi ve anında raporlanabilmesinin sağlandığı ifade edildi. Ekmek Kartları üzerlerinde ait oldukları ailelerin TC Kimlik bilgisi olması dolayısı ile başkaları tarafından kullanılması ve suiistimal edilmesinin de önüne geçilmiş olacak.

"YARDIM ELİ UZATMAK İNSANİ GÖREVİMİZDİR"

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cavit Aslan ile birlikte kart tanıtımını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Sosyal yardım vermekte övünmüyoruz, insani bir görevi yerine getiriyoruz” dedi.

"Dijital Ekmek Kart" projesinin detayları üzerine bilgiler veren Başkan Yardımcısı Şahin, "Sosyal belediyeciliğe büyük önem veren bir hizmet anlayışına sahibiz.  Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirecek çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla ilçe sınırlarımız içinde ekonomik durumu yeterli olmayan 1.500'ün üzerindeki vatandaşımıza yaptığımız ekmek yardımlarının kalite düzeyini yükseltmek için her ay dağıttığımız fişlerin yerini "Ekmek Kartları" alacak. Kartların tasarım ve basım işlemleri tamamladı. Bu proje sayesinde ücretsiz ekmek yardımında bulunduğumuz vatandaşlarımıza yılda bir kez bu kartlardan teslim edeceğiz. Kartların dolum işlemleri ve dağıtılacak ekmek miktarları ekiplerimiz tarafından yürütülecek. Vatandaşlarımız üzerlerinde sadece kendilerine ait iletişim bilgileri bulunan kartlarıyla MEGSAŞ büfelerine giderek ekmeklerini alabilecekler. Kartlar tamamen kişiye özel olarak tasarlandı ve herkes kendi kartıyla yardımdan faydalanabilecek" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız