SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 'Emanet Ekmek' Uygulaması

0
Güncellendi - 2016-02-24 16:49:23
Yeşilyurt'ta 'Emanet Ekmek' Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına "emanet" projesi başlattı. Fırıncılarla işbirliği içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında ihtiyaç sahipleri, fırınlardan ekmeği taze ve ücretsiz olarak alabilecek.

Osmanlı döneminden beri sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak devam eden geleneği günümüze uyarlayarak sosyal hayattaki yardımlaşma ruhunu tekrardan diriltmeyi amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi “emanet” projesi ile fırınlarda uygulama başlattı.  “İYİLİK ASKIDA KALMASIN” sloganıyla fırında ekmek alan vatandaşların emanete ekmek bırakabilmesi için dijital bir platform oluşturan Yeşilyurt Belediyesi  “BİR EKMEK EVE, BİR EKMEK ASKIYA GELSİN, İHTİYACI OLAN ASKIDA ALSIN”  çağrısıyla ihtiyaç sahibi ve bağış yapmak isteyen hayır seveler vatandaşları buluşturuyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün kontrolünde "İyilik Askıda Kalmasın" sloganıyla gerçekleşen projenin uygulandığı MEGSAŞ Büfeleri ve Arzu Ata Ekmek fırınlarında "emanet" bölümü oluşturularak, dijital ekran yerleştirildi. Yeşilyurt İlçesinde faaliyet gösteren dokuz fırında başlatılan proje kısa sürede 30 noktada uygulanacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşların fırınlardan sıcak ekmeği kolayca temin etmesi ve israfı önlemek için başlatılan askıda ekmek projesinde Yeşilyurt Belediyesi ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü görevini üstleniyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat beraberinde Başkan Yardımcıları, İŞGEM Genel Müdürü ve Birim Müdürleriyle birlikte projeye destek veren Arzu Ata Ekmek Kuyuönü Şubesine giderek  "emanet"  uygulamasına ekmek bağışı yaptı.

BAŞKAN POLAT" HEDEFİMİZ YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA BİLİNCİNİ CANLI TUTMAK"

"emanet"  projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar ücretsiz olarak sıcak ve taze ekmek alabileceklerini ifade eden Başkan Polat, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından başlatılan proje ilçe sınırlarımızda bulunan dokuz fırında uygulamaya geçti. Projenin temel amacı; yardımlaşma, paylaşma ve bağış yapma bilincinin toplum içerisinde daha fazla yer almasını sağlamak. Maddi durumu yerinde olan hayırsever vatandaşlarımız tarafından ücreti ödenen ekmekler, dijital ekranda gösterilecek, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizde ne kadar ekmeğe ihtiyaç duyuyorsa gelip alabilecek. Bağış yapıldığı zaman ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz aldığı anda fırınlara yerleştirdiğimiz dijital ekranda ekmek sayısı görülebilecek. Projemize destek veren Fırıncılar Odamıza, fırın sahiplerimize, muhtarlarımıza ve ekmek bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ekmek almaya gelen vatandaşlara projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Polat yüz adet ekmek bağışında bulundu. Vatandaşlarda yardımlaşma bilincinin canlı tutulması için yapılan projeye destek verdiklerini ifade ederken, Başkan Polat ve ekibine böylesine duyarlı bir çalışmadan ötürü teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ramazan44 (8 yıl önce)
    başkan kendisimi yapıyormuş.övündüğümüz şeylere bak.Emeğe ihtiyacı olan yerde belediye ne iş yapar. cevap veriyorum belediye başkanının medyada boy boy kendi reklamını yapar.
    0
    0
    Yanıtla