SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Girişimcilik Kursu

0
Güncellendi - 2016-11-01 02:42:54
Yeşilyurt'ta Girişimcilik Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kent Konseyi ve Kosgeb iş birliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Kursu” açıldı.

Malatya Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından 120 kişiye Kent Konseyi binasında uygulamalı girişimcilik kursu veriliyor. Kurs sonunda belgesini alacak olan kursiyerler KOSGEB’ten 50 bin lira hibe ve toplamda 100 bin TL kredi almayı hak kazanacaklar. Bu kapsamda toplam  7 gün sürecek olan eğitime 120 kursiyer katılıyor. Kurs bitiminden sonra KOSGEB’den alınacak kredi ile kursiyerler kendi işini kurabilecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, “Yeşilyurt Kent Konseyi ve KOSGEB ile birlikte organize edip, vatandaşlarımıza hayırlı hizmetler verme amacındayız. Bu kursiyerlere KOSGEB girişimcilik sertifikası vereceğiz. Kursumuz 7 gün sürecek, daha sonra girişimcilerimize belge vereceğiz. Belge alacak olan bu kursiyerler daha sonra kendi işini kuracak. KOSGEB’e başvuracak kursiyerlere geri ödemesiz 50 bin TL hibe verilecek. Eğer işlerini geliştirecek olan varsa KOSGEB’ten 100 bin TL faizsiz kredi alabilecekler. Amacımız, gençlerimiz iş aramasınlar, kendi işlerini kursunlar, Türkiye’mize ve Malatya’mıza faydalı olsunlar. Kurumlar arası iş birliği daha çok güçlendirip, vatandaşlarımıza daha faydalı oluyoruz. Hemşerilerimizin bu eğitimlerden yararlanmasını sağlayan KOSGEB’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Kent Konseyi’nin kendileri için girişimcilik kursu açmasından dolayı teşekkürlerini dile getiren Taha Ramazan Turan adlı kursiyer, kurstan sonra alacakları belge ile KOSGEB’e başvurup projesini hazırlayacağını belirterek, projenin ardından Şekerleme İmalatı işini kuracağını söyledi.

Bülten

gidişimkurs

yeşilyurtkentkonseyi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız