SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 'İngilizce Olimpiyatı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:12
Yeşilyurt'ta 'İngilizce Olimpiyatı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın ilçesi Yeşilyurt‘ta liseler arasında İngilizce Olimpiyatları düzenlendi. 

Malatya Fen Lisesi Koordinatörlüğünde, Kongre ve Kültür Merkezi'nde İngilizce Olimpiyatı'na 8 lise katıldı. Yarışmaya, öğrenciler şarkı, şiir ve fıkra kategorilerinde jüri karşısına çıkarak performanslarını sergilediler.

Malatya Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez yaptığı açış konuşmasında, “İlimizin ilkleri olma özelliğine sahip olan bu tür etkinliklerimizi Malatya Fen Lisesi Müdürlüğü olarak geleneksel hale getirerek her yıl düzenleme arzusundayız. Bu tür etkinlikleri düzenlemedeki amacımız değişen ve gelişen teknolojinin anadilinin İngilizce olması ve okullarımızda yabancı dil olarak İngilizce okutulmasıdır. Okulumuz İngilizce Zümresi tarafından liseler arasında İngilizce Olimpiyatı düzenlenme kararı alındığında büyük bir heyecan duydum. Çünkü böylesi bir yarışma Malatya’da ilk olma özelliği taşıyacaktı.

İngilizce, dünya üzerinde 1,8 milyar insan tarafından konuşuluyor. İngilizce günümüzde uluslararası dil, iletişim dili veya dünya dili olarak adlandırılır

Öğrencilerimizde yabancı dilin önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaç edinen bu tür faaliyetleri ön plana çıkararak, etkinlikler düzenleyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın şarkı kategorisinde Malatya Fen Lisesi öğrencileri İlknur Dönmez ve Gül Nida Yaldız şarkısıyla birinci oldu. Şiir ve fıkra kategorilerinde ise Fethi Gemuhluoğlu Andolu Öğretmen Lisesi birinci oldu.

Programa, Malatya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Yeşilyurt İlçe Milli eğitim Müdür Vekili Aziz Kayahan, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Gürsul, lise okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız