SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Kiraz Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 14. Kiraz Kültür ve Şenlikleri Cumartesi günü başlıyor. Şenlikler 2 gün sürecek. Şenliklerin başlaması öncesinde bugün Malatya kent merkezinde kiraz dağıtılarak vatandaşlar şenliklere davet edildi.

KİRAZ ŞENLİKLERİ
Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı ile Merkezi İstanbul’da bulunan Yeşilyurtlular Derneği’nin ortaklaşa organize ettikleri 14. Kiraz - Kültür ve Spor Şenlikleri başlıyor.

Şenliklerin başlaması nedeniyle Cumartesi ilk olarak saat 09.30’da Hükümet Binası önünde çelenk sunma töreni düzenlenecek. Saat 10.00’da ise Karakucak Güreş Sahası’nda şenliklerin açılış töreni gerçekleştirilecek. Açılış töreninde konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde Yel Köprü Dinlenme Tesisleri yakınında yaptırılan konutların hak sahiplerine verilmesi için kura çekimi yapılacak.

İşadamı Mahmut Çalık tarafından İpaş İplik Fabrikası’nda öğlen yemeği verileceği belirtilirken, kiraz yarışması da saat 15.00’de Egemenlik Parkı’nda yapılacak.

Saat 17.00’den itibaren ise Karakucak Güreş Sahası’nda Halat Çekme Yarışması, Yumurta ile Yürüme Yarışması, Yeşilyurtspor Minikler Futbol Takımı maçı, Çuval ile Yürüme Yarışması ile Yöresel Yemek Yarışması gerçekleştirilecek.

Akşam Cumhuriyet Meydanı’nda ise Ebru Yaşar ile Kahtalı Mıçı konser verecek.

Şenliklerin 2. günü olan Pazar günü ise Ahmet Atılgan Parkı’nda saat 09.00’da toplu sünnet töreni gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da ise yine Ahmet Atılgan Parkı’nda resmi nikahları ulunmayan çiftlerin resmi nikah törenleri gerçekleştirilecek.

Saat 12.30’da da Ahmet Atılgan Parkı’nda İlhan Şahintürk tarafından babası Şevket Şahintürk anısına mevlit okutulacak ve yemek ikramında bulunulacak.

Saat 15.00’de de Karakucak Güreşleri yapılacak.

Akşamda Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçı Türkü tarafından konser verilecek.

FERHAT GÖÇER KONSERİ İPTAL
Bu arada şenliklerin ilk günü konser vereceği belirtilen Ferhat Göçer’in geçirdiği kaza sonrasında konserin iptal edildiği bildirildi. Önceki gün Muğla’da kaza geçiren ve hafif yaralanan sanatçı Ferhat Göçer’in tedavisini yürüten doktorların bir süre dinlenmesi gerektiğini söylemesi üzerine Göçer’in konserinin iptal edildiği belirtildi.

Ferhat Göçer’in konserini üstlenen Yeşilyurtlu işadamı İbrahim Balarısı'nın, Göçer’in konserinin iptal edilmesinin ardından birkaç sanatçı ile görüştüğü ve Ebru Yaşar ile anlaşmaya varıldığı ve sanatçının bugün Yeşilyurt’a gelerek konser vereceği bildirildi.

KİRAZ DAĞITILDI
Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şenliklerden bir gün önce Malatya kent merkezinde kiraz dağıtımı yapılarak vatandaşlar şenliklere davet edildi.

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet kavuk’un yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve bazı belediye görevlileri tarafından kent merkezinde davul-zurna eşliğinde kiraz dağıtımı yapıldı. Kiraz dağıtımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız