SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Kiraz Şenliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:11
Yeşilyurt'ta Kiraz Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

9.Yeşilyurt Kiraz Kültür ve Spor Şenliği başladı. Şenliğe katılarak konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Doğu ve batı arasındaki denge için teşvikler veriyoruz” dedi.

Yeşilyurt’ta düzenlenen şenliklere katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ülkemizin doğusu ve batısı arasındaki farkı en aza indirgemek için yapılan çalışmalarımız devam ediyor. Bu nedenle, oldukça radikal sayılabilecek yeni teşvik sistemini uygulamaya koyulduk. Malatya teşvikte 4.bölgede ancak, organize sanayi bölgelerine yapılacak yatırımlar 5. teşvik kapsamındadır. Ancak teşvik tek olarak yetmez. İyi dil bilen yetişmiş eleman ve alt yapı da önemlidir” dedi.

Malatya’ya özel üniversite yapılmasını beklediklerini ifade eden Bakan Şimşek, “Biz, fiziki ve teknik altyapıyı iyileştiriyoruz. Beşeri sermayenin kalitesini arttırmalıyız” diye konuştu.

Malatya’nın sorunlarına da değinen Şimşek, “Malatya’nın çevreyolu sorunu var. Çevre yollarında genelde kamulaştırmaya olumlu bakmıyoruz. Vali ve Belediye Başkanlarımızın 18 uygulaması ile yol açsın diyoruz. Akçadağ İlçesi Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de mermerlerin bloklar olarak değil, işlenip katma değer sağlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Törende katılan Malatya Valisi Vasip Şahin, bu tür şenlik ve festivallerin sosyal, kültürel ve ekonomik katkısı olduğunu dile getirdi.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise AKP iktidarlarının 2,3 milyon lira olan tarımsal krediyi 10 yılda 257 milyon liraya çıkardığını belirterek, sağlık, ekonomi ve eğitimde yapılan hizmetleri anlattı.

Türkiye üzerine oynanan oyunlardan da söz eden Milletvekili Akın, “Merhum Menderes ve Özal’dan sonra yine oyunlara devam edilmek isteniyor. Ancak Anadolu kutlu yürüyüşüne devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Törende söz alan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Hayırlı bir çalışmaya arkadaşlarımız imza atıyor” diyerek, kültür şenliklerinin birlik ve beraberliğe katkısının büyük olduğunu belirtti.

Düzenlenen törene katılan Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurtlu iş adamlarının Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarına dikkat çekerek, Yeşilyurtluların gelini olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Törende konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır şu ifadeleri kullandı:

“Bölgenin önemli illerinden biri olan Malatya’mızın özellikle yetiştirdiği devlet adamları İsmet İnönü’den Turgut Özal’a, Niyazi Mısri’den Somuncu Baba’ya kadar büyüklerimiz birlikteliği sağlamışlar. Şirin ilçemiz Yeşilyurt’un yetiştirdiği yatırımcı ve girişimci insanlar, Malatya’nın büyük şehir olması ile Malatya’ya daha da ivme kazandıracaklarına inanıyoruz.”

Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, “Bize düşen görev beşikten mezara kadar çalışmaktır. Malatya’nın büyük şehir olması ile metropol ilçe olacak Yeşilyurt’ta göreve geleceklerin bu ananevi şenliği sürdüreceklerine inanıyorum. Ben hayatta olduğum müddetçe şenliklere katkıda bulunacağım. Üzerime ne düşerse yapmaya hazırım” değerlendirmesini yaptı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, Malatya’nın dünyaca meşhur kuru kayısının uçakta yolculara ikram edilmesiyle müşteri memnuniyeti sağladıklarını dile getirdi.

Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, şirin bir ilçe olan Yeşilyurtluların memleketini ve vatandaşlarını sevdiklerini ifade ederek, çok çalışkan olup, tezgahlarda yetişen insanların iş adamları olduklarını belirtti.

Şenlikler, 23 Haziran akşamı düzenlenecek program ile sona erecek. Açılışta, Malatya Belediyesi mehteran takımı ile Yeşilyurt Türkan Kavuk Ana Okulu öğrencileri mehter takımı gösteri yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız