SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşilyurt'ta Olmasını İsteriz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:48:20
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, katıldığı televizyon programında Malatya’ya yapılması planlanan ikinci üniversitenin yeri hakkında değerlendirme yaptı. Polat, “Malatya’ya bu hizmetin gelmesi çok önemli, nerede olursa olsun. Ben tek başıma karar veremem, heyet olarak alternatifleri önümüze koyacağız, ortak irade neye karar verirse onu uygulayacağız” dedi.

Vuslat TV’de bir programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya’ya yapılacak olan ikinci devlet üniversitesi hakkında konuştu. Başkan Polat, “Seçim vaatlerimizden biriydi 2. devlet üniversitesi ama yeri neresi olur bununla ilgili teknik bir çalışma yapılması gerekli. Yapılacak teknik çalışmanın sonucunda hangi bölgeye yapılması daha uygunsa o bölgemizde olacak. Ben elbette ki Yeşilyurt sınırları içinde olmasını isterim, ama asıl ölçeğim şu, teknik ve imkan olarak neresi daha uygunsa üniversite oraya kurulsun” diye konuştu.

Programda ikinci devlet üniversitesinin, binlerce dönüm arazisi olan ve işlevini büyük ölçüde yitiren eski Şoför Er Eğitim Alayı’nın bulunduğu Altay Kışlası arazilerine kurulması yönündeki öneriler hakkında konuşan Başkan Hacı Uğur Polat, ortak irade ile hareket edeceklerini söyledi. Polat, “Biz 2. üniversitenin Yeşilyurt bölgesinde olmasını isteriz ama Battalgazi bölgesinde olması da bizim açımızdan bir mahsur olmaz. Malatya’ya bu hizmetin gelmesi çok önemli, nerede olursa olsun 2. üniversite Malatya’nın hem kültürel yapısına hem eğitim yapısına hem de ticari yapısına katkı sunacaktır. Yer konusunda milletvekillerimiz, il teşkilatımız, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarının yer aldığı bir heyet karar verir. Ben tek başıma karar veremem, heyet olarak alternatifleri önümüze koyacağız, ortak irade neye karar verirse onu uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konut ve alt merkez yapmak için talip olduğu Altay Kışlası arazilerini vermeye Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı sıcak bakmazken, ikinci üniversite kurulması için arazilerin tahsis edilebileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız