SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Şenlik Var!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde düzenlenen 'Yeşilyurt 11. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği' coşkulu bir şekilde başladı.

AÇILIŞ TÖRENİ..
Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul'da faaliyet gösteren Yeşilyurtlular Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği Yeşilyurt 11. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği, Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Törenler daha sonra Karakucak Güreş Sahası'nda devam etti.

Törene, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve Ahmet Karaaslan, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, dernek olarak 180 öğrenciye burs verdiklerini belirterek, 2 bin 500 aileye ise gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Akıncı, Kurban Bayramı'nda fakir ailelere et dağıtımında bulunduklarını kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise şenliklerin dayanışmanın ve kaynaşmanın bir eseri olduğunu ifade ederek, yapılan bu etkinliklere ilçeye katkı sağlandıklarını ve okul, sağlık ocağı gibi tesislerin yapımına işadamlarının destek verdiğini söyledi.

Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, bu yıl şenliklere gösterilen katılımın ve ilginin çok yüksek olduğunu kaydederek, ilçenin Türkiye'de en gelişmiş ilçeler arasında bulunduğunu belirtti. Cevheroğlu, ilçedeki tüm hizmet tesislerinin Yeşilyurtlu işadamlarını verdiği katkıyla yapıldığını belirterek, verilen desteklere teşekkür etti. Yeşilyurtlular Derneği'ne de teşekkür eden Kaymakam Cevheroğlu, geçtiğimiz yıl dernek tarafından yapılan yardımın 300 milyar lira tutarında olduğunu söyledi.

Şenliğe katılan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, ülkede sağlanan birlik ve beraberliğin sürdürülmesi için herkesin katkı sunması gerektiğin ifade ederek, ilçeye her zaman geleceklerini ve sorunlara sahip çıkacaklarını belirtti.

Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ise festivallerin kaynaşmalara vesile olduğuna vurgulayarak, festivallerin her geçen gün biraz daha coşkuyla kutlanması gerektiğini söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilyurt ile Malatya'nın iç içe olduğunu belirterek, Yeşilyurtlu işadamlarının Malatya'da önemli bir istihdam sağladığını kaydetti.

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, ” Bu tür festivallerin gurbetteki değerli hemşehrilerimizi ilimizde ve ilçelerimizde görmenin yanı sıra, festivallerde geriye baktığımızda arkamıza bir şeyler kalmalı” dedi.

“Yeşilyurt festivallerinde de arkanıza baktığınızda bir şeyler kalıyor” diyen Vali Kadıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl ilköğretim okulunun açılışı yapıldı. Bu yılda Yeşilyurt ilçesine girildiğinde güzel bir park yapıldı. Yani arkanıza baktığınızda bir şeyler kalmış olacak. Benim festivallerden anladığım birlik ve beraberliğin yanında geride bir şeyler kalmasıdır. Bu hususta da en gıpta ettiğim ilçe Yeşilyurt’tur, dayanışmasını kıskanıyorum. Memleketlerini, doğdukları yeri unutmamışlar ve ellerinden gelen imkanlar ölçüsünde burs olsun, yatırım olsun, maddi katkı olsun, giyecek ve yiyecek yardımı yapıyorlar. Ben gönülden tebrik ediyorum.”

Şenlikte, Malatya Belediyesi Mehter Takımı bir konser verirken, halk oyunları gösterileri sunuldu.

87 YAŞINDAKİ ESKİ BAŞKANIN ADINA PARK..
Açılış töreninden sonra 1971 yılında Yeşilyurt Belediye Başkanlığını yapan Ahmet Atılgan'ın isminin verildiği parkın açılışı yapıldı. Halen 87 yaşında olan Ahmet Atılgan, törende çok mutlu olduğunu söyledi.

DOKUMACILAR ANIT PARKI..
Öte yandan, şenlikler kapsamında Çalık Holding tarafından ilçenin girişine yapılan ve ilçedeki tekstilin gelişimini simgeleyen Dokumacılar Anıt Parkı'nın açılış töreni yapıldı. Parkta, yünü ip haline dönüştüren el gereci olan 4 adet "kirmen" ile yanlarında dokumacılığı anlatan rölyeflerin yeraldığı bir anıt da bulunuyor. Açılış törenlerine çok sayıda davetli katıldı. Şenlikler 2 gün devam edecek.

FOTOĞRAFLAR: Üstteki 2 fotoğraf, Atatürk Anıtı önündeki törenler, 3. fotoğraf eski başkan Atılgan adını taşıyan parkı açarken, 4. fotoğraf, dokumacılığı anlatan rölyeflerden oluşan Dokumacılar Anıtı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız