SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Toplu Temel Atma

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:52
Yeşilyurt'ta Toplu Temel Atma
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi 2015 yılı yatırımları kapsamında olan ve 24 Milyon TL tutarındaki toplamda 30 projenin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bostanbaşı Caddesinde gerçekleşen temel atma törenine  Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Başbakan Başdanışmanı Taha Özhan, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Milletvekilleri  Mustafa Şahin ve Cemal Akın, AKP Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan,  AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan,  Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay,Yeşilyurt İl Müftüsü Mehmet Çınar, Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Hasan Meşeli, Encümenler, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Yeşilyurt Belediyesi Çalışanları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2015 Yılı yatırımları kapsamında toplamda 24 milyon TL değerindeki 30 temelin atım töreni, Malatya Halk Oyunlarının gösterisiyle başlayarak ortama eğlence ve renk kattı. Yeşilyurt Belediyesi 2015 yılı yatırım programının içeriğinde  Bostanbaşı Kanalı, 6 adet Gençlik Merkezi, 5 adet büyük park yapım işi, 11 adet Muhtar Evi, Emekliler Konağı, 82 mahallede yapılacak park revizyonları, TOKİ Market, 5 adet Yeşil Konak restorasyon işleri ve Aş Evi bulunuyor.

POLAT "YEŞİLYURT BELEDİYESİ YEŞİLYURTLULARIN SÜREKLİ HİZMETİNDE OLACAK"

2015 yılı yatırım programları töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "  2015 yılı yatırım programımız çerçevesinde 30 temelimizi inşallah birazdan Bismillah diyerek atacağız. Bu 30 temel içerisinde Bostanbaşı Kanalımız var,  6 adet Gençlik Merkezimiz var,  Proje çerçevesinde  5 adet büyük park yapımımız var, Bu parklar 7 dönüm ile 10 dönüm arasında olacak. Daha önce 30 günde 30 parkın temelini atmıştık. O parkların ortalama büyüklükleri 2500 metreydi. Bugün bu proje çerçevesinde temelini attığımız parklar ise 10 dönüm civarında olacak. Proje kapsamında yine 11 adet muhtar evimiz var. Yakınca da Emekliler Konağı yapım işimiz var,  muhtelif bölgelerde Yeşilyurt'umuzun 82 mahallesini kapsayan park revizyonları var. 5 adet Yeşil Konağımızın hem dış cephesinin mantolanması hem de estetik mimari görüntüsü açısından restorasyonu var. Yine Yeşilyurt Çırmıktı dediğimiz mahallemizde  aşevi projemiz var. Bunların ihalesi gerçekleşmiş durumda inşallah süreç içerisinde de  aşama aşama bunların açılışını gerçekleştireceğiz. Çünkü asıl olan temel atmak değil bunların açılışını gerçekleştirmektir. Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurtlu hemşerilerimizin sürekli hizmetinde olacak. Yeşilyurtlular için, mesai nedir yorgunluk nedir bilmeden  çalışacağız. Bugün bizleri yalnız bırakmadınız, bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BABAHANOĞLU" YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÇOK DAHA BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAK"

Törende Konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, " Yeşilyurt Belediyemiz kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen  çok kısa sürede örgütlenmesini sağlayarak 82 mahallemize hizmet vermeye başladı. Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Eğitim alanında da Kaymakamlığımızla çok iyi iletişim kurarak ortak projeler imza atmaya başladı. Bizler kaç aydır temelden temele eserlerin açılışından açılışına koşturuyoruz. Ben inanıyorum ki Yeşilyurt Belediyesi çok daha başarılı işlere imza atacaktır. Bugün bu projelerin temeli atılıyor Allah hayırlı etsin" dedi. 

AKIN "BENİM HAYALLERİMİ BAŞKAN POLAT ÇALIŞMALARIYLA GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Temel atma töreninin bir diğer konuşmacısı Malatya Milletvekili Cemal Akın, " Bugün Yeşilyurt Belediyesinin 24 milyon değerindeki projelerinin temelini atıyoruz. Malatya'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Malatya gelişime açık bir şehir olmaya başladı. Çünkü daha önceden Malatya'nın çevresini kaplayan belde belediyeleri Malatya'nın gelişimine engel oluyordu. Sağ olsun Hacı Uğur Polat Başkanımız benim hayallerimi inşallah çalışarak gerçekleştirecektir. Ben tüm kalbimle buna inanıyor başarılarının devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖZHAN "24 MİLYON DEĞERİNDEKİ BU YATIRIM BİR İLÇE BELEDİYESİ ADINA BÜYÜK BAŞARIDIR"

Törene katılan Başbakan Baş Danışmanı ve Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, " Yeşilyurt Belediyesinin 30 eser adıyla 24 milyon tutarındaki programdayız. Gerçekten bir ilçe belediyesi için çok büyük bir yatırım. Büyük ölçekteki bu yatırımlardan dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum ve bu 30 eserin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ÇALIK " BAŞKAN POLAT HER GEÇEN GÜN YENİ BİR HİZMETE İMZA ATIYOR"

AKP Genel Başkan Yardımcı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, " AK Parti yerel yönetimlerin adresi oldu. Başlatmış olduğumuz yerel yönetimler reformuyla birlikte tüm Türkiye'de çok önemli hizmetler yaptık. Yeşilyurt 300 bin nüfuslu 30 ilden büyük bir ilçe konumundadır. Yeşilyurt'un çok değerli Başkanı Hacı Uğur Polat her geçen gün yeni bir hizmete imza atıyor. Bugün tam 24 milyonluk yatırımı tek kalemde temellerini atarak hizmete açacak inşallah. Ben bu projelerin Malatyalılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KAMÇI " BAŞKAN POLAT'IN HALKIMIZA ÇOK DEĞERLİ HİZMETLER KAZANDIRDIĞINA ŞAHİT OLDUM"

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise törenin kapanış konuşmasını gerçekleştirerek şu ifadeleri kullandı " Yeşilin her tonunu uhdesinde barındıran ve ismini sonuna kadar hak eden Yeşilyurt ilçemizde bir birinden değerli müesseseleri kazandırmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2015 yılı yatırım programı çerçevesinde Yeşilyurt Belediye Başkanlığımız tarafından değerli halkımıza çok daha kaliteli hizmetler sunmak amacıyla hayata geçirilecek olan eserler inanıyorum ki Yeşilyurt ilçemizin değerini bir kat daha arttıracaktır. Birlikte çalıştığımız süre içerisinde  halkımıza çok önemler hizmetler sunduğuna şahit olduğum Başkanımız Hacı Uğur Polat'a ve çalışma arkadaşlarına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.  Bu Hizmetler Malatya'ya hayırlı olsun "dedi.

Konuşmaların ardından Bostanbaşı  caddesi 1.3  kilometrede gerçekleşen törende aynı alanda bulunan üç projenin  Bostanbaşı Kanal, Gençlik Merkezi ve Muhtar evi  projeleri ve 30 eserin temsili temel atımı Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar'ın ve katılımcıların duaları eşliğinde düğmeye basılarak gerçekleşti ve tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız