SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Ulusal Satranç Şenliği

0
Güncellendi - 2016-04-09 17:35:52
Yeşilyurt'ta Ulusal Satranç Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

İkinci Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği Başladı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin desteğiyle, Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından organize edilen  İkinci Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği, başlama hamlesiyle start aldı. Başlama hamlesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptı.

İki gün sürecek olan satranç şenliğine 11 ilden 400 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara 10 bin TL para ödülünün verileceği şenlikte ayrıca Yeşilyurt Belediyesi tarafından sporculara çeşitli hediyelerde takdim edilecek.

"BİR GELENEK OLUŞTURULDU"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen İkinci Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği'nin açılışında konuşan Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, satranç sporuna verdikleri desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti.

Toy, Polat'ın satranç antrenörü olduğunu da hatırlatarak, "Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, aynı zamanda bir satranç antrenörü olması sebebiyle kendisi Türkiye'de tek belediye başkanıdır. Kendisi satranca gönül veren bir insandır ve bu noktada turnuvalara büyük katkı sağlamaktadır. Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği de bunun en güzel örneğidir. Bu şenliğin yanı sıra 6 bin tane satranç takımı dağıttı. Bu noktada da bir gelenek oluşturdu" dedi.

Toy, Yeşilyurtspor Satranç Takımı'nın da turnuvalarda iyi dereceler elde ettiğini kaydederek, takımın Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasına da güçlü bir kadroyla katılacağını ifade etti.

"SATRANÇ FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, satranç turnuvasını 'aklınıza sağlık' sloganıyla düzenlediklerini belirtti.

Polat, satrancın bir zeka oyunu olduğunu kaydederek, "Satranç bir akıl oyunudur. Sizlerin düşünme melekenizi, stratejik düşünmenizi, alternatif düşünceler geliştirmenizi sağlamaktadır. Bir yandan spor yapıyorsunuz,ü oyun oynuyorsunuz ama diğer taraftan bu oyun sizin zekanızı, aklınızı, becerinizi geliştiriyor. O yüzden satranç gerçekten küçük yaşlarda öğrenilip, bilinmesi gereken bir oyunumuz. Bizde Yeşilyurt Belediyesi olarak ilimizdeki satranç faaliyetlerini desteklemek için birçok çalışmalar ortaya koyuyoruz. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl satranç takımları hediye ediyoruz. ayrıca satranç şenliğimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Satranç şenliği ve satranç takımı dağıtımlarının geleneksel bir şekilde devam edeceğini dile getiren Polat, "Bu güzel kardeşlerimizin bu işe hevesli olmaları, katılmaları ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu güzel çocuklarımız karşılıklı oturup, oyunlarını sergileyecekler. Bu işin sonuç itibariyle kazananı buraya katılan tüm kardeşlerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, konuşmasının ardından sporcularla bir süre sohbet etti.

Polat, daha sonra 9 yaşındaki rakibi Esmanur Özdemir'in karşısına geçerek, turnuvanın ilk hamlesini yaptı ve satranç şenliğinin ikincisini başlattı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

a3

a4

a5

a6

a7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız