SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşilyurt'ta Zarar 3 Milyon TL'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:15
'Yeşilyurt'ta Zarar 3 Milyon TL'
A- A+ PAYLAŞ

Zirai dondan zarar gören Kiraz meyvesinin bu yıl olmamasından dolayı Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi ekonomisinin 3 milyon TL civarında zararda olduğu bildirildi. 

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan başta kayısı olmak üzere birçok meyvenin de etkinliği gibi kirazın da etkilendiğini hatırlatıp, dondan zarar gören Kiraz meyvesi ağacının Yeşilyurt İlçesi’nde bu yıl meyve vermediğini söyledi.

Geçen yıl 650 ton civarında gerçekleşen rekoltenin bu yıl hiç olmadığına dikkat çeken Yeşilyurt ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Geçen yıl perakende de kilosu 2,5 TL ile 7 TL, ortalama 5 TL civarında satılan Yeşilyurt Kirazı bu yıl olmaması nedeniyle ilçemiz ortalama 3 milyon TL civarında zarar uğramış oldu” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Yeşilyurt kaymakamlığı, Yeşilyurt belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin organizesi ile 21-22 Haziran günleri düzenlenecek olan Yeşilyurt Kiraz Festivali çerçevesinde bu yıl kiraz yarışmasının da, kiraz yokluğundan yapılmayacağı belirtildi.

İlçenin yetkililerinin toplanıp, kiraz olmaması nedeniyle bu yıl Yeşilyurt Kiraz Festivali düzenlenmesinin iptal edilmesinin gündeme geldiği, ancak 20 yıldır geleneksel olarak sürdürülen festivalin bu yıl da yapılarak, geçen yıllar olduğu gibi toplu sünnet ve nikah töreni ile karakucak güreşlerinin yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

Yeşilyurt Kiraz Festivali çerçevesinde bu yıl kiraz yarışmasının kiraz yokluğundan yapılamayacağı, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciası nedeniyle festivalin konser kısmının da yapılmayacağı, diğer etkinliklerin düzenleneceği kaydedildi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız