SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'tan Kudüs'e Gezi

0
Güncellendi - 2016-05-31 19:55:29
Yeşilyurt'tan Kudüs'e Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler arası “Yeşilyurt’tan Kudüs’e Yolculuk” ile “Siyer-i Nebi”  yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Kudüs gezisi ile ödüllendirildi.

Kudüs gezisine Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yazar ve Senarist Ahmet Turgut, Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık ve başarılı öğrencilerin yanı sıra Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri katıldı. İlk olarak Yafa’daki Mahmudiye Külliyesi ve Camisi, Sultan Abdulhamit’in yaptırdığı saat kulesi, Osmanlı Çeşmesini ziyaret ettiler. Gezinin ikinci gününde sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılan kafile, ardından El-Halil kentine geçerek Halilürrahman Camiinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz.Yusuf peygamberlerin ve zevcelerinin kabrini ziyaret ettikten sonra Beytlahm şehrine geçip Hz. İsa’nın doğduğu yer alan Kutsal Doğuş Kilisesinde incelemelerde bulundu. Rehberler aracılığıyla dini ve kültürel mekânlar hakkında bilgiler alan kafile, sırasıyla Hz. Ömer Camisi, Lut Golü, Hz. Musa’nın külliyesi, Emevi döneminden kalan Hişam Sarayını gezdi.

Mescid-i Aksa’da namazlarını eda eden Malatya heyeti ayrıca Kudüs’ün tarihi çarşısını, Hz.İsa’nın çarmıha gerildiği yer olarak inanılan Çile yolu, Hz. Ömer Cami, Hz. Davut’un kabri, Burak Duvarı, İslam Eserleri Müzesi, Burak Mescidi, Mervan Mescidi, Zeytin Dağı, Selman-ı Faris ve Rabiatul Adeviyye makamlarını ziyaret ederek mukaddes mekânları inceledi.

BAŞKAN POLAT, “PEYGAMBERLER ŞEHRİ; KUDÜS”

Kudüs gezisi hakkında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kudüs’ün Müslüman dünyası için çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün insanlık tarihiyle birlikte çok özel bir konuma sahip olduğunu ifade eden Başkan Polat, “Kudüs, Hz. Muhammed ( SAV ) başta olmak üzere adını bildiğimiz veya bilmediğimiz nice peygamberlerin gelip geçtiği mukaddes topraklardır. Dünyanın merkezi olarak kabul edilen, peygamberler şehri bu mukaddes toprakların hiç hak etmediği şekilde kan ve gözyaşına hâkim olması hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Kudüs bizim kanayan yaramız, buralarda yaşanan acıyı kalbimizde hissetmekteyiz. Her karış toprağında ve taşında insanlık tarihinden bir izi görebileceğiniz bu mahzun ve masum şehir Hz. Muhammed’in Mirac’a yükseldiği çok mukaddes bir yerdir. Üç dinin ortak mekânı olarak kabul edilen bu kutsal topraklara ne zaman gelsek içimizi bir hüzün kaplamaktadır” dedi.

BAŞKAN POLAT, “FİLİSTİN HALKININ GÖZÜ KARA”

Kudüs’te yaşanan büyük sıkıntıların yeniden çözüme kavuşabileceği ve buradaki Müslümanların rahatlıkla yaşayabileceklerini yürekten inandıklarını ifade eden Başkan Polat, “Hz. Ömer’in 634 yılında fetih ettiği dönemde sadece huzur ve sükûnu yakalayan bu mukaddes topraklarda asırlardır çekilen acı ve zulümler İslam coğrafyasının kenetlenmesiyle ortadan kalkacaktır. Filistin halkının gözü kara, yüreklerindeki iman, inanç ve samimiyet takdire şayandır. Filistin halkı buraları zulüm alanına çevirenlere karşı mücadelesine hiç durmadan devam etmektedir, bizlerde kalbimiz ve dualarımızla onların yanındayız” dedi.

BAŞKAN POLAT,  “ÖĞRENCİLERİMİZ AÇISINDAN FAYDALI BİR GEZİ OLDU”

Kudüs’ü ve kutsal mekânları genç nesile en iyi şekilde anlatılmasından yana olduklarını ifade eden Başkan Polat, “İlçe Kaymakamlığımızla birlikte düzenlediğimiz ‘Yeşilyurt’tan Kudüs’e Yolculuk’ ve Siyer-i Nebi yarışmalarında başarılı olan öğrencilerimizin katılımıyla düzenlediğimiz dört günlük Kudüs gezisi oldukça verimli geçti. Mescid-i Aksa başta olmak üzere dini ve tarihi mekânları en ince ayrıntısına kadar inceleme ve yakından görme fırsatı yakaladık. Özellikle öğrencilerimizin eğitim ve sosyal hayatlarına katkı sağlayacak seviyede bir gezi olması hepimizi sevindirdi” dedi.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU “ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BU GEZİ AYRI BİR DENEYİM OLDU”

Kudüs gezisine ilişkin düşüncelerini paylaşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, yarışmaların düzenlenmesinde büyük emek sarfeden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkür ederken şunları söyledi;  “ Yeşilyurt’tan Kudüs’e Yolculuk ve Siyer-i Nebi Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizle birlikte İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’e verimli bir gezi düzenledik.  Üç dinin ortak merkezi olan Kudüs’teki tüm kutsal mekanları inceledik. İslam tarihinde okuduğumuz birçok peygamberin ve değerli şahsiyetlerin ya makamı ya mezarı ya da ayak izleri buralarda bulunmaktadır. Hz.Muhammed’in Mirac’a yükseldiği Mescid-i Aksa’yı, Hz.İsa’nın çile çektiği yolu, Hz.Yakup’un, Hz.İshak’ın ve eşlerinin mezarlarını yakından müşahede etmek, Hz.Ömer’in yaptırdığı camide namaz kılmak, buraları doya doya yaşamak bizler ve öğrencilerimiz açısından ayrı bir deneyim oldu” şeklinde konuştu.

Kaymakam Babahanoğlu, önümüzdeki yıllarda dini ve milli değerlerin olduğu yurt dışı gezilerini genişleterek devam ettirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLER “KUTSAL MEKANLARI YAKINDAN İNCELEDİK”

Kudüs gezinde yer alan öğrenciler ise, “ Kudüs gibi İslam dünyasının çok ayrı bir önem verdiği kutsal bir mekanı televizyondan ve sosyal medyadan görüyorduk ancak bu sefer yerinde görme fırsatı yakaladık. Bizim için farklı anlam taşıyan mekanları gördük, inceledik. Çok farklı duygular içindeyiz. Bu imkanı bize tanıyan Yeşilyurt Kaymakamlığına ve Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyoruz. Filistin halkı bizi çok seviyor ve tüm Müslümanların buraya gelmesini istiyorlar. Rabbim herkese bunu nasip etsin“ diye konuştular.

Bülten

kudüs1

kudüs

kudüs2

kudüs3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Abdulvahap K. (7 yıl önce)
    Avrupa'ya gideceklerine Kudüs'e gidiyorlar.E ne diyeyim.Son trend bu.Bu da geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (7 yıl önce)
    Hicbir sey yapmadan, panolara reklam veren tek belediye olsa gerek. Bostanbasini mahvettiler 2 yildirli tozdan camurdan ölecegiz. Parayi kuduse vereceginize once iş yapin.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif gelenberi (7 yıl önce)
    Öğrencileri anladık ama geri kalanlar kimler, kaç kişi gitti, masrafları kim karşıladı, gidenler hangi kriterlere göre belirlendi, bizim niye haberimiz yok !!! Aklımızda deli sorular... Ah o müdür vekili ahh...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    rüzgar kudüse esiyor,bir zamanlar pensilvanyaya esiyordu.siyasilerin öğrencileri alet etmesi yanlış,kudüs ,filistin israil bu kavramlar inancı aşmış siyasi birer kavram halini almıştır.bu gençlere yazık etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (7 yıl önce)
    Bizde çevre emlak temizlik vergisi veriyoruz. ruhsat harcı yatırıyoruz su içiyoruz ilan reklam vergisi veriyoruz. Sevabı bizede yazılır mı uğur hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    Paraları belediye başkanı ve kaymakam cebinden ödemiş. Fotografta öğrenciler hep göbekli bıyıklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • tayfun (7 yıl önce)
    Güzel bir organizasyon olmuş. Duvarında sıvası dahi olmayan, yumurtaya muhtaç Şehit ailelerini de ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz? Zira Onlar, Filistinli araplardan daha yakın olmalı bize.. Hemde bu zamanda.
    0
    0
    Yanıtla
  • tayfun gibilerin zihniyeti nezaman düzelir merak içerisindeyim sanki şehit ailelerine zulüm yapılıyor benimde akrabam şehit oldu allah devletten razı olsun ailesine gül gibi bakıyor
    0
    0
    Yanıtla