SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'u Fotoğrafladılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:20
Yeşilyurt'u Fotoğrafladılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt’ta, 1. Fotoğraf Maratonu etkinliği düzenlendi. 

Yeşilyurt'un kültürel ve çevresel zenginliğini fark ettirmek amacıyla düzenlenen 1. Fotoğraf Maratonuna, Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği’nin organizesi ile 100’e yakın fotoğraf sanatçısı, Yeşilyurt’un tanıtımı adına fotoğraf maratonu düzenlediler. İlki gerçekleştirilen foto maratona Malatya’daki tüm fotoğraf dernek yöneticileri ve üyeleri de katıldı.

Etkinlikle ilgili görüşlerini belirten Fatoş Özdemir, "Bahçesaray Yeşilyurt Konakları olarak I. fotoğraf maratonuna destek vermek adına burada fotoğrafçı arkadaşlarımız birlikte bulunmaktayız. Sabahın erken saatlerinde misafirlerimizle kahvaltı da buluşarak tanışma fırsatımız oldu. Amacımız fotoğraf sanatına bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır. Gündüzbey ve Yeşilyurt un kültürel ve çevresel zenginliğini fotoğraflarla tüm dünyaya duyuracak olan fotoğraf sanatçılarına destekçi olmayı arzuluyoruz" dedi.

Fotoğraf maratonunu organize eden Malatya Fotoğraf Ve Resim Sanatı Derneği Başkanı Abdulkadir Kızıl da şu bilgileri verdi: 

“Malatya’mız adına güzel bir etkinlik düzenledik. İlki gerçekleştiriyoruz. Malatya da faaliyet gösteren tüm fotoğraf derneklerinin katılımıyla Yeşilyurt’un evlerini insanlarını doğasını fotoğraflayarak dünyaya duyurmak istiyoruz. Aramızda çevre illerden gelen çok sayıda fotoğraf dostu arkadaşlarımız var. Etkinlik sonunda derece alacak ilk 5 fotoğrafa ödül vermeyi planlıyoruz katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Etkinliğe katılan Malatya Sanat ve Kültür Organizasyonları Derneği Başkanı Berk Kırlangıç da, “Malatya da fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulundukları için çok mutluyuz. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf maratonuna destek veren Malatya Fotoğraf Ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı İnan Orhan ise, “Doğu Anadolu da Malatya gibi büyük bir şehirde maalesef sanatın her türlüsüne destek bulmak çok zor” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Güler de şunları söyledi: 

“Bu gün burada bulunmamın sebebi özellikle fotoğrafçı arkadaşlarla tanışmak için geldim. Malatya da 2,5 yıldır yaşıyorum. Maalesef ticari büyük firmalar sponsorluk adına sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Bu gün ki program örnek olacak bir etkinlik. Dileğimiz o ki diğer firmalar ve yöneticiler sanatın her türlüsüne destek verirler. Böylelikle Malatya’nın adının her alanda duyurulması ve gündeme gelmesi daha kolay olur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız