SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'u Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:27:15
Yeşilyurt'u Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolak ile birlikte, Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Mahallesini ziyaret etti.

Mahallede büyük ilgiyle karşılanan Tüfenkçi, mahalleli ile Gedik Mahallesi Eğitim ve Kültür Derneği'nde buluştu. Toplantıya, dernek başkanı Emin Avcı ve dernek yöneticileri ile çok sayıda mahalleli katıldı.

Tüfenkçi, konuşmasında 28 Şubat sürecine değinerek, "28 Şubat bir neslin yok oluşuna sebep oldu. İmam hatipleri kapatırken aynı zamanda Kur’an kurslarını da kapattı. Cemaatleri suç unsuru olarak gördüler. Doğu ve Güneydoğu’da terörün bu kadar rahat ve geniş çaplı olmasının sebebi 28 Şubat’tır. Hizbullah gibi bir örgüt ortaya çıkartılarak mütedeyyin insanları pasifize ettiler. Van’da 28 Şubat’tan önce 4 bin 500 tane imam hatipli vardı, 2000’li yılların başında ise bu sayı 200 olmuştur. Türkiye genelinde 28 Şubat ile beraber gençlerimiz manevi bir boşluk içerisine düşmüştür. Bununla beraber gençler alkol, uyuşturucu ve daha birçok kötü alışkanlık edinmeye başladı. Toplumların en büyük eksikliği nesil emniyetinin olmamasıdır. Kendi çocuklarımız da dahil olmak üzere en büyük endişemiz nesillerimizin manevi eksikliğidir. İşte bu noktada sizler gibi bu tür derneklerde gönüllü olarak hizmet veren, bu bilincin farkında olan arkadaşlarımıza çok önemli rol düşmektedir. Biz siyasetçilere de düşen sizleri desteklemek ve bu bilinçte hareket etmektir. Siyasetçilerin bu girişimlerde bulunması doğru olmayabilir. Ancak, sizlerin tıkandığı noktada önünüzü açmak siyasetçilerin görevidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tüfenkçi, konuşmasının devamında, "Gedik Mahallesi genç, çalışan, üreten nüfus olarak Yeşilyurt’un dinamizmidir. Ancak temelindeki çarpık yerleşmeden dolayı imar ve yerleşim sorunu olan bir mahallemiz. Bu sorunlar ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile çözülecektir. Bunu da mümkün olduğu kadar insanlarımızın rızasını da alıp örnek alanlar oluşturarak çözmemiz gerekir. Biz insanlarımızın mutluluğu için siyaset yapıyoruz. Geçmişte olduğu gibi ‘insan devlet için’ değil ‘devlet insan için’ ideolojisiyle hareket ediyoruz. Dolayısıyla Gedik Mahallesi'nde yapılacak olan imar çalışmaları için mahalle sakinlerinin rızası gerekmektedir. Elbette ki çocuk parklarına da oyun alanlarına da ihtiyaç duyulmaktadır. Zamanında planlı bir yerleşim olmadığı için bugün büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sıkıntılar kısa vadeli bir çalışma ile çözülemez ancak uzun vadede halkımız ile istişare edip bu noktada çalışmalar yapmayı planlıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız