SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'un 110 Villa Projesi Yeniden İhalede

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi’nin sahibi olduğu şirketin, Çırmıhtı’nın Gedik Mahallesi bölgesinde yaptırılması planlanan 110 adet villa, sosyal tesis ve 1 ticaret merkezi ile ilgili daha önceki 49 milyon 649 bin TL muhammen bedelli iptal edilen ihale için ikinci kez ilan verildi.

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından “Malatya Gedik Mahallesi 110 Adet Villa, Sosyal Donatılar ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi” yeniden ihaleye çıkartıldı.

Yapılan ilana göre; ihale 7 Kasım 2017 tarihinde saat 10.30’da Yeşilyurt Belediyesi’nin Yakınca’daki hizmet binasında yapılacak. İnşaat yapım süresi olarak bin 80 gün verildiği kaydedildi.

Projenin üç boyutlu görsellerine göre; 110 adet villadan oluşacak sitenin A1 Tipi, A2 tipi, B Tipi ve C Tipi olmak üzere 4 ayrı villa projesinin yer alacağı görülüyor.

-İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ…

Bu arada, söz konusu villa projesi için 12 Eylül 2017 tarihinde yapılan ve muhammen bedelin 49 milyon 649 bin TL öngörüldüğü ihaleye 3’ü Malatya’dan, 2’si Diyarbakır’dan, 1’i de Elazığ’dan olmak üzere 6 firma katılarak, 36 milyon TL ile 59 milyon TL arasında değişen teklif verilmişti. Ancak; ihale iptal edilmişti.

Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin Müdürler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Güner başkanlığındaki İhale Komisyonu Kararı’nda, 17 firmanın döküman satın aldığı, 6’sının geçerli teklif verdiği ihalenin iptaline ilişkin olarak, “Komisyonumuz projede gördüğü lüzum üzerine yapılacak değişiklikler kapsamında yapımı düşünülen ihale konusu işin iptaline karar verilmiştir.” denilmişti.

İhaleye verilen teklifler ve firmalar şu şekildeydi:

Ömür Grup- Eylül İnş. İş ortaklığı (Diyarbakır) 36. 890.000.00 TL,

-Serhat Özbek İnş. (Malatya) 37.937.000.00 TL,

-Süleyman Ekinci- Aksel Can (Diyarbakır) 39.240.000.00 TL,

-Tetiş Yapı-Mustafa Fevzi Koç İş ortaklığı (Elazığ) 40.900.000.00 TL,

-Merkez Yapı-Biser İnş. (Malatya) 56.300.292.00 TL,

-Güngör Tarım İnş. (Malatya) 59.850.000.00 TL.

-KAMUOYUNDA TARTIŞILIYOR…

Öte yandan; resmi rakamlara göre 33 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 50 binden fazla işsizin bulunduğu Malatya’da belediyelerin genellikle, konut sorununun çözümüne yönelik, düşük ve orta gelir grubundan vatandaşın gücüne göre konut üretmesi gereğine karşın, Yeşilyurt Belediyesi şirketinin öncelikli amacı rant olan “müteahhit gibi” davranarak, “bol gelirli” grubuna yönelik bir konut projesi uygulama girişimi eleştirilere yol açmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Villa projesine ilişkin maket görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yasir44 (tro..) (6 yıl önce)
    Gayette güzel bir imkan bu şekilde çarpıtarak sunulması ise ayrı bir konu. Çevrede bulunan müteahhitlerin yapmış olduğu projeler 800.000 TL bu daireler maddi imkanları dar olan insanlar için uygun mu? Ya da hadi bunu boşverelim bu gün 2+1 bir dairenin fiyatı 190-200.000 TL bu projelerden maddi imkanı dar müşteriler faydalanabilecek mi? Yapmayın lütfen belediyrlerimiz çalışıyor çamur atmayı bırakalım alternatifler düşünüp bizler sunalım. Hayırlı akşamlar.
    0
    0
    Yanıtla