SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'un Çöp İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:55:38
Yeşilyurt'un Çöp İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından dün yapılan çöp toplama ve temizlik ihalesini Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi'nin aldığı öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Belediyesi'nin Yakınkent'teki hizmet binasında davet usulu yapılan ihaleye Esenliği'in yanı sıra 2 firma daha katıldı. 

2 milyon 970 bin TL muammen bedelden başlayan ihaleyi, 2 milyon 516 bin TL fiyat veren Esenlik şirketi kazandı.

Yeşilyurt merkez ilçesine bağlı 82 mahallenin 3 aylık temizlik ve çöp toplama ihalesini alan Esenlik, 300 personel ve 40 araçla hizmet verecek.

Yeşilyurt Belediyesi, 82 mahallesinin üç aylık temizliği için ihaleye çıktı. İhaleye üç firma davet edildi. İhaleyi üç aylık 2 milyon 516 bin lira ile Esenlik Ltd. Şti. aldı. Esenlik Ltd. Şti. Yeşilyurt'un temizliğini toplam 300 personel ve 40 araçla gerçekleştirecek.

Yeşilyurt Belediyesi basın bülteni ile duyuyurken...

Yeşilyurt Belediyesi dün yapılan ihaleye ilişkin bilgileri hazırladığı bir basın bülteniyle Salı günü öğleden sonra  basın kuruluşlarına servis ederken, Ahmet Çakır'ın seçildiği ilk dönemde yapılan temizlik ihalesinde Esenlik işçilerine silah teşhir ettiği iddialarıyla gündeme gelen Akmercan LTD Şirketi'nin aldığı belirtilen, Battalgazi Belediyesi temizlik ihalesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Battalgazi Belediyesi'nden ihaleye ilişkin bugüne kadar  herhangi bir açıklama yapılmadı.

Battalgazi Belediyesi’nin tartışmalı temizlik işi için ilk ihalenin 27 Mayıs 2014’de yapıldığı, ancak ihalenin niteliği veya  miktarındaki değişiklik gerekçesiyle iptal edilip 12 Haziran 2014 tekrarlanan ihaleyi, Akmercan LTD Şirketinin kazandığı, ihaleden yaklaşık 20 gün sonra firmanın çöp kamyonları için Soykan Meydanı'nda düzenlenen törenle ortaya çıkmış, kamuoyu bu vesileyle öğrenebilmişti.

Söz konusu törenden sonra Battalgazi Belediyesi basın birimince gönderilen bültende, çöp kamyonlarının yaratabileceği ses ve  hava kirliliğinden süpürme özelliklerine, sahip olduğu basınçlı su pompası adedinden seyir hızına, aküsü ve hortumlarının uzunluğundan (30 metreymiş!) çöp haznesi ve egzoz borusuna kadar ayrıntılı bilgi verilirken, ihalenin miktarı, süresi ve bedeline ilişkin bilgiler sır gibi saklandı.

24 yıl aradan sonra ilk kez Esenlik dışında bir firmanın aldığı temizlik ihalesine ilişkin bilgilerin Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya kamuoyundan sır gibi saklanması, kapalı devre yapılan ihale ile ilgili tartışmaları, izlenen yol ve yöntemin nedenlerini kent gündeminin ilk sıralarına taşıdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız