SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'un da 'Cetvel'i Varmış!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:11
Yeşilyurt'un da 'Cetvel'i Varmış!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını Çarşamba günü yaptığı tek birleşimle sona erdirdi. 

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın Ankara'da olması nedeniyle Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında Göztepe Mahallesi’nde bulunan İŞGEM A.Ş. (Eski Tekel Depoları) Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda, imar uygulamalarında belediyenin kazandığı hisselerin satışı için encümene yetki verilmesi, belediyeye silahlı güvenlik personeli ve avukat alımı ile konular karara bağlanırken istifalar nedeniyle boşalan İmar Komisyonu başkanlığı ve encümen üyeliği seçimleri gerçekleştirildi. 

Şirket var bilgi yok

Meclisin gündem maddeleri arasında bulunan ve Yeşilyurt Belediyesi’ne ait olduğu ifade edilen ve sermaye artırımı konusuyla gündeme gelen Cetvel LTD ŞTİ’nin cirosunun ne olduğu, ne zaman kurulduğu ve ne kadar sermaye artırımı yapılacağına ilişkin herhangi bir meclis üyesinin soru sormaması nedeniyle bilgi verilmeden sermaye artırımı kararı alındı.

Yakınca Mahallesinde bulunan ve imar planında kısmen eğitim tesisi kısmen yol ve konut alanında bulunan 2740 m2’lik alanın İmam Hatip Lisesine tahsisi, zabıta personeline verilecek azami fazla mesai ücreti 329 lira olarak belirlenmesi, Tarihi Kentler Birliğine asil üye olarak Murat Karapınar, yedek üye olarak da Zuhal Dişer’in getirilmesi de karara bağlanırken, belediyenin de imar uygulamalarından kazanmış olduğu hisselerin satışı için encümene yetki verilmesi de kabul edildi. 

Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye personelinin yurt dışı gezilerine katılımı da Yeşilyurt Belediye Meclisi’nce kabul edildi. 

Silahlı güvenlik personeli alımı 

“Silahlı güvenlik personeli alımı talebi” ibaresiyle 8. Gündem maddesi olarak mecliste görüşülen madde ve ‘Avukat alımı’ önerileri AKPlilerin oylarıyla kabul edildi.

Önerge üzerinde söz alan CHP’li Günnur Tabel, “Avukat, hangi yöntemle alınacak?”sorusunu yöneltti. Başkanvekili Yakıcı; “İhtiyaç olduğu zaman alınacak. Şu an için herhangi bir alımı yoktur” ifadeleri ile yanıtladı. Madde AKPli üyelerin oyları ile kabul edildi. 

Gündemin son maddesinde yer alan ve belediyeye ait Cetvel Ltd. Şti’ne sermaye aktarılması maddesi, şirketin ne zaman kurulduğu, sermayesinin ne kadar olduğu ve belediyenin şirkete aktaracağı miktarın ne kadar olduğu gibi soruların meclis üyelerince sorulmadığı için kabul edildi. 

Toplantıda, Yeşilyurt Kiraz Şenliği'nin 21- 22 Haziran 2014 günlerinde yapılması da kararlaştırıldı.

Kavuk Başkan Yardımcısı olunca komisyon başkanlığından istifa etti..

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandıktan sonra ilgili daireler ve üyeler tarafından gündem dışı verilen ve gündeme alınan maddelere geçildi. 

Yeşilyurt İmar Komisyonu başkanı iken İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığına seçilmesi nedeniyle komisyon başkanlığından istifa eden Mimar Meltem Kavuk’un yerine diğer başkan yardımcısı Mehmet Çınar yapılan açık oylama komisyon başkanlığına seçildi. 

Yeşilyurt Belediyesince kurulan Cetvel Ltd.Şt.’ye genel müdür olarak atanması beklenen Mehmet Karaman’ın encümen üyeliğinden istifası üzerine yapılan gizli oylamada 6 CHP’li üyenin yanı sıra 2 AKPli üye de boş oy kullandı.

Bu ifadeleri kimse anlamadı

Konak Mahallesinde bulunan imar planında konu alanı olarak belirtilen bölgede bulunan ve acil durumlarda (itfaiye aracı- ambulans gibi) kullanılması mümkün olmayan 4 metrelik sokakta bulunan kerpiç evin düzeltilmesi gibi anlaşılmaz ifadelerle dolu karar, Bostanbaşı mahallesinde bulunan bir parselin ada ayrım çizgisinin düzeltilmesi kararı ve  belediyece hazırlanan ve bakanlığa gönderilen ve kısmen kabul edilen mania planının az da olsa kısmen mağduriyetinin giderildiği belirtildikten sonra detaylı incelenmesi için komisyona havale edildi. 

HABER: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız