SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'un 'Villa' İhalesi İptal

0
Güncellendi - 2017-09-28 02:50:30
Yeşilyurt'un 'Villa' İhalesi İptal
A- A+ PAYLAŞ

  •  Yeşilyurt Belediyesi'nin sahibi olduğu şirketin yaptırmayı planladığı 110 villa ile ilgili 12 Eylül'de yapılan ihalenin iptal edildiği bildirildi..

Yeşilyurt Belediyesi'nin sahibi olduğu Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Limited Şirketi tarafından ‘bol gelirli’ vatandaşlar için yapılması planlanan villa projesi iptal edildi. Gedik Mahallesi bölgesinde yaptırılması planlanan 110 adet villa, sosyal tesis ve 1 ticaret merkezinin yer aldığı ve Eylül ayında, 36 ile 59 milyon TL arasında değişen tekliflerin verildiği ihalenin komisyonu iptal kararı aldı.

110 villa, sosyal donatılar ve ticaret merkezi projesi..

Yeşilyurt Belediyesi’ne ait Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Ağustos ayında yayınlanan ilanda; “Malatya Yeşilyurt Gedik Mahallesi 110 Adet Villa, Sosyal Donatılar ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” yaptırılacağı, inşaat sahasının ise Gedik Mahallesi 394 ada 31 nolu parsel olduğu belirtilmişti.A1 Tipi, A2 tipi, B Tipi ve C Tipi olmak üzere 4 ayrı villa projesiyle toplamda 110 adet villa yapımı planlanıyordu.

Resmi rakamlara göre 33 bin, gayri resmi rakamlara göre ise 50 binden fazla işsizin bulunduğu Malatya’da, belediyelerin sosyal belediyecilik kavramına uygun olarak düşük ve dar gelirli vatandaşları desteklemesi, onlar için ucuz konut üretmeyi hedeflemesi gerekirken, Yeşilyurt Belediyesi’nin ‘Müteahhit firma’ gibi davranarak rant amaçlı konut yapma işine girmesi eleştirilere yolaçmıştı.

“Projede yapılacak değişiklik nedeniyle…”

İhaleyi değerlendirmek üzere 22 Eylülde toplanan Yeşilyurt Belediyesi İhale Komisyonu, projede değişiklik yapılacağı gerekçesiyle ihaleyi iptal etme kararı aldı.

Yeşil Yurt İnşaat Taahhüt Gıda ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Müdürler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Güner başkanlığındaki İhale Komisyonu Kararı'nda, 17 firmanın döküman satın aldığı, 6'sının geçerli teklif verdiği ihalenin iptaline ilişkin olarak, "Komisyonumuz projede gördüğü lüzum üzerine yapılacak değişiklikler kapsamında yapımı düşünülen ihale konusu işin iptaline karar verilmiştir." denildi.

12 Eylül'de yapılan, 49 milyon 649 bin TL muhammen bedelli ihaleye 3’ü Malatya’dan, 2’si Diyarbakır’dan, 1’i de Elazığ’dan olmak üzere 6 firma katılarak, 36 milyon TL ile 59 milyon TL arasında değişen teklif vermişlerdi.

Tahmini maliyeti 49 milyon 646 bin TL olarak öngörülen villaların ihalesine katılan şirketler ve teklifleri şöyleydi:

-Ömür Grup- Eylül İnş. İş ortaklığı (Diyarbakır) 36. 890.000.00 TL,

-Serhat Özbek İnş. (Malatya) 37.937.000.00 TL,

-Süleyman Ekinci- Aksel Can (Diyarbakır) 39.240.000.00 TL,

-Tetiş Yapı-Mustafa Fevzi Koç İş ortaklığı (Elazığ) 40.900.000.00 TL,

-Merkez Yapı-Biser İnş. (Malatya) 56.300.292.00 TL,

-Güngör Tarım İnş. (Malatya) 59.850.000.00 TL.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSELLER: Projenin maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Erhan (6 yıl önce)
    O güzel Çırmıktı yı halkın elinden alıp zenginlere verecekler şu hale bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (6 yıl önce)
    ELİN BELEDİYESİ GARİBANA EV YAPAR BUNLAR ZENGİE EV YAPAR
    0
    0
    Yanıtla
  • KEREMBEY (6 yıl önce)
    ŞİRKETLERİ ASFALT BİLE ÜRETİYOR GİRMEDİKLERİ İŞ KALMADI
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (6 yıl önce)
    belediyecilerin hevesi kursağında kalmıştır. kendilerine ve ahbaplarına daha yapılmadan ayırttıkları yerler iptal oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (6 yıl önce)
    Düne kadar çay ocaklarında 3-5 çayın ödemesini kim yapacak diye birbirlerinin gözünün içine bakanlar,ne acıdır ki trilyonluk rantlar ve paralar görünce dinini unutmuşlardır......
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Bu ihalelerde bir gariplik yok mu? Malatya da AKP dönemiyle birlikte belediyenin yaptığı tüm ihalelerde nedense en düşük fiyatı Diyarbakır merkezli şirketler tarafından veriliyor. Bu bir tesadüf olamaz. Malatya TSO üyene sahip çık. Bu işleri takip et.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    istedikleri mütahhit kazanmayınca değişikliğe gidiliyor.milyon dolarlık proje bir hafta sonra akılları başlarına gelmiş değişiklik yapıyorlar.kim inanır anca kadir inanır...
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Bostanbaşı ve fahri Kayahan'da arsa sahipleri ve müteahhitler ev fiyatlarını durmadan yükseltiyor, buna bir dur deyin, ev alacaklara sesleniyorum en az 60 bin 70 bin TL fazla fiyat veriyorsunuz almayın. Malatya belediyesi özellikle şehrin batı kısımlarını imara açınki ev fiyatları düşsün. Milleti arsa sahipleri ve müteahhitlerin kucağına atmayın.
    0
    0
    Yanıtla