SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Güz Seminerleri

0
Güncellendi - 2016-10-17 19:22:29
Yeşilyurt'ta Güz Seminerleri
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, alanlarında deneyimli isimlerin katılımıyla sekiz hafta sürecek  ‘Güz Seminerleri’ Programlarına start verdi.

Bostanbaşı mahallesinde hizmete giren Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin toplantı salonunda gerçekleşen “Güz Seminerleri”  Programlarının açılışına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve lisans mezunu öğrenciler katıldı.

“GELECEĞİMİZE ŞEKİL VERECEK KÜLTÜREL HİZMETLERE YOĞUNLUK VERİYORUZ”

Açılışta bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kültürel ve sosyal alanlardaki hizmetlerimiz en fazla ilgi gösterdiğimiz ve önemsediğimiz çalışmalardır” dedi.

Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde önemli kültürel hizmetleri halkla buluşturdukları için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Polat, “Geleceğimize yönelik kültürel hizmetlerimizi artırdıkça bizler ziyadesiyle mutlu oluyoruz. İslam Ümmeti ve Osmanlı İmparatorluğunun kaybetmesinin temelinde; bilgiyi elimizden kaçırmak vardır. Bilgiden, ilimden uzaklaşınca diğer kayıplarda ardı ardına gelmeye başladı. İslam Ümmetinin şu anki hali de apaçık ortada. Son 200 yıldır İslam Ümmeti ve doğu toplumları, batının mengenesi arasında, baskısı altında, sömürgesinde bir hayat yaşıyor. Osmanlı İmparatorluğu İslam Ümmetinin belki de son kalesiydi. 19 yy. başı itibariyle o kaleyi de almış oldular ondan sonraki acı süreç halen devam etmektedir. Eğer bizler tekrar o ümmetin adalet, rahmet ekseninde bir faaliyet ortaya koyacaksak bunun temel başlangıç noktası da ilimdir, bilgidir” dedi.

“YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN BİLİM İNSANLARI DERSLER VERECEK”

Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin bu kayıpları telafi etmek adına ciddi hizmetler üreteceğini sözlerine ekleyen Başkan Polat,  “Bilgiye daha fazla yakınlaşmak adına Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin çalışmalarını önemsiyoruz. İnşallah sizlere bu başlangıç öğrencileri olmanız, başlangıç üyeleri olmanız, işin kuruluşunda içinde olmanız sizler için bir farklılığı ortaya koyacaktır. Belki başlangıçta olmak biraz daha gelecek nesiller için daha zorlukları içinde barındırıyor ama kurucusu olup, yıllar sonra konuştuğunuz zaman ‘ilk derslerinde biz bulunduk, bize ciddi faydalı oldu’ diyecek olmanız sizler için ciddi bir fırsattır. Gençlerimizin kültürel çalışmalarımıza ilgisi ve desteği bizleri daha fazla mutlu ediyor. Buradaki görevli kardeşlerimiz çok yoğun çalışmalar içindeler, seminer, akademi çalışmaları ve diğer hizmetleri sizlerle buluşturacaklar. Gerek ilimizdeki bilim adamları ve akademisyenler olsun gerekse de yurt içi ve yurt dışından bilim adamları buraya gelerek dersler verecekler.  ‘Güz Seminerleri’ programlarımızın ilkini bugün başlatıyoruz. Üniversite yıllarında birlikte okuduğum, ilmi ve bilim çalışmalarını sürekli takip ettiğimiz Doç. Dr. Ramazan Yıldırım’ın ilk dersi verecek olmasından gurur duyuyorum. Ramazan Yıldırım hocama ve ikinci sunumu yapacak olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Ali Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Polat’ın konuşmasından sonra İstanbul Ü. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yıldırım, "İslâm Siyaset Düşüncesinde Din-Devlet İlişkileri" konusunda hazırladığı sunumu paylaştı.

‘Güz Seminerleri” Programının ikinci toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Ali Yıldırım ise ‘Temel Hukuk Kavramı’ üzerine sunum yaptı.

‘GÜZ SEMİNERLERİ’ 8 HAFTA SÜRECEK

Yeşilyurt Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından koordinasyonu yapılan ve sekiz hafta sürecek olan ‘Güz Seminerleri’ kapsamında ‘Temel Hukuk Kavramları’, Ekonomi, Ekonomide Göstergeler ve Göstergelerin Okunması’ , ‘İslam Düşüncesi’, ‘Sanat Estetik ve Mimari’, ‘Uluslararası Siyaset’, ‘Medeniyet Tarihi’, Modernleşme ve Türk Modernleşmesi’, ‘Tarih Felsefesi ve Siyaset’ başlıkları altında sunumlar yapılacak.

Programlara katılmak isteyenler www.medeniyetsanat.com adlı adres üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Bülten

güzsemineri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız