SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetenek Taraması İlk Etabı Sona Erdi

0
Güncellendi - 2018-06-09 02:41:04
Yetenek Taraması İlk Etabı Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin Malatya Merkez Spor Salonu'nda ilk etabı yapıldı.

  Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2 Mayıs'ta başlamıştı.

  Malatya Merkez Spor Salonu'nda, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri nezaretinde start alan proje 7 Haziran'da tamamlandı. İl merkezi ve ilçelerde tüm okullarda eğitim alan 3. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 5 bin öğrenci yetenek taramasına alındı. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla Merkez Spor Salonunda kurulan parkurda elektronik cihazlar ile akademisyenlerin denetiminde alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve ilimiz antrenörleri tarafından ölçümler yapıldı. Ölçüm sonuçları bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alındı. Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrenciler belirlenerek temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilip ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecek. Projenin 2. etabı ise eylül ayı gibi yapılması planlanıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız