SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yetenekler Keşfedilecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:52
'Yetenekler Keşfedilecek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan’ı ziyaret ederek, ilçede kadınlar başta olmak üzere insanların el sanatları ile kişisel yeteneklerini geliştirmeleri hem de ekonomiye katkı sağlamaları için işbirliği yaparak Darende’de çeşitli kurslar açılması yönündeki projeler hakkında görüşmelerde bulundu. 

Doğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (İSMEK) makamında ziyaret eden Eser, Darende’de insanları yeteneklerini geliştirerek hem bir uğraşı hem de özellikle turizm sektörüne yönelik hediyelik eşyalar üretmeye yönlendirmek istediklerini söyledi.

Eser, “Geleceğin temellerini atan oyun kurucu ülkeler, her yaştan bireylerine yönelik eğitim alanlarını güçlendirmekte, daha nitelikli bir toplum yetiştirebilmek için çok ciddi çabalar sarf etmektedir. Günümüzde örgün eğitimle elde edilen bilgi ve becerilerin, yaşanan hızlı değişimler karşısında çoğu zaman yetersiz kalması, bireylerin sürekli öğrenerek kendilerini yenilemesi gerektiğini ortaya çıkarmış, hayat boyu öğrenmeyi bir zorunluluk haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.

İSMEK’le yapacakları işbirliği ve ortak proje yönetimleriyle Darende’de farklı alanlarda el sanatları kursları açarak toplumun her kesimine yönelik eğitimin yanı sıra üretime de katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Eser, “Darende’de insanlarımızın kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ile turizm ve hizmet sektörlerine yönelik donanımlarını artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı sahip olduğumuz turizm potansiyeline hitap etmek üzere Darende’yi hatırlatacak hediyelik eşya ve benzeri ürünler imal ederek gelen konuklara, sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Eser, kurslarda verilecek eğitim ve üretime dayalı çalışmaların vatandaşları pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olmalarına yardımcı olarak, gelir elde etmelerine katkıda bulunarak istihdam edilebilirliklerini artırmak gibi hedefler içeren projeyi İSMEK’in tecrübe ve deneyimlerinden yararlanarak hayata geçireceklerini kaydetti. Eser, belediyelerin örnek kültürel proje ve programlarını Darende’ye taşımak üzere belirledikleri hedefleri tek tek gerçekleştireceklerini belirtti.

Mehmet Doğan ise, Darende’yi yakinen tanıdığını ve Eser’in projelerine gereken desteği vereceklerini bildirerek, “Son yıllarda örnek yerel yönetim uygulamalarıyla, dünya metropolleri arasında öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin fiziki şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, eğitim alanında da benzersiz hizmetler vermektedir. Yetişkin eğitimi alanında ülkemizde ve uluslararası düzeyde model olarak gösterilen İSMEK, hem belediyemiz, hem İstanbul için bir gurur vesilesidir. İSMEK, mesleğinde kendini geliştirmek, yeni bir meslek sahibi olmak, bir sanatla yeteneğini keşfetmek ya da ile aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkese, ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır. İnşallah İSMEK aracılığı ile Darende’de güzel çalışma ve projeler gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Doğan, geçen yıl 221 bin 358 kursiyere ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdiklerini, bugüne kadar 1 milyon 841 bin 446 mezun veren İSMEK’in, eğitim faaliyetini 240 kurs merkezinde ve 300’den fazla branşta sürdürdüğünü anlattı. Doğan, öğrenmek, üretmek, başarmak ve kazanmak isteyenlere yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

Doğan, Eser’e İSMEK’te imal edilen el sanatlarından bazı hediyeler ve kitaplar hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız