SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetenekli Genç Hakemler Kampı

0
Güncellendi - 2017-03-29 00:25:53
Yetenekli Genç Hakemler Kampı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bölgesi Futbol Hakemi İlker Ayten, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen Yetenekli Genç Hakem Kampı'na katıldı.

Yetenekli Genç Hakem Kampı'nın birincisi Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde 26-30 Mart tarihleri arasında tamamlanacak.

Merkez Hakem Kurulu'nun yapılanmasına göre 8 farklı bölgeden 6'sı hakem, 12'si yardımcı hakem olmak üzere toplam 18 genç hakem, ülke düzeyinde yapılan tarama sonucunda belirlenerek Yetenekli Genç Hakem Kampı'na davet edildi.

Eğitim programının ilk günü görüntü destekli teorik konular işlendi. Hakemler ikinci gün ise her maçı iki MHK üyesinin izleyeceği İstanbul ilindeki amatör karşılaşmalarda görevlendirilecek ve bu müsabakalar görsel olarak kayıt altına alınacak

Kampın üçüncü gününde Merkez Hakem Kurulu tarafından görüntülü analizler yapıldıktan sonra hakemler ile geri dönüşler uygulanacak. Projeye dahil edilen hakemler kamp sonrası da izlenecek ve ilave eğitimler verilmeye devam edilecek.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, kampın açılışında yaptığı değerlendirmede; projenin devamlılığının önemini belirtirken aday hakemlik sonrası kariyeri devam eden hakemlerin, illerde ve bölgesel olarak verilen eğitime ek olarak, genç ve istikbal beklenen hakemlere yönelik yoğun eğitimlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Namoğlu, projenin periyodik olarak devam edeceğini ve genç hakemlerin, Futbol Federasyonu'nun sağladığı imkanları doğru kullanarak kendilerini geleceğe hazırlamaları gerektiğini vurguladı.

İLKER AYTEN GELECEK VAAT EDEN HAKEMLER ARASINDA

Merkez Hakem Kurulu'nun yapılanmasına göre 8 farklı bölgeden 6'sı hakem, 12'si yardımcı hakem olmak üzere toplam 18 genç hakem, Yetenekli Genç Hakem Kampı'nda yer alıyor.

28 yaşındaki İlker Ayten, 7 yıldır klasman olmak üzere 11 yıldır hakemlik yapıyor. Son 7 yılın 2 senesinde Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) yardımcı 4 senesinde ise klasman yardımcı olarak görev yapan Ayten, gelecek vaat eden hakemler arasında yer alıyor.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mithat (7 yıl önce)
    Malatya hakemliği eski şaşalı günlerine dönecektir
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (7 yıl önce)
    İnşallah daha çok hakemimiz bu tür kamplara katılır.
    0
    0
    Yanıtla