SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeter Artık'' Dedi Ve!..

A- A+ PAYLAŞ

Seyyar arabasında satıcılık yapan 30 yaşlarındaki şahıs, satış için yer gösterilmediğini, Zabıta ekiplerinin son 1 ay içerisinde kendisine 500 YTL civarında para cezası kestiğini öne sürerek, kırtasiye, çakmak, hırdavat vs. satışı yaptığı seyyar arabasını belediyenin önünde ateşe verdi.

Olay Cuma günü 13.10 sıralarında meydana geldi. Yaşar Karakurt adlı şahıs, iterek getirdiği el arabasının üstüne benzin dökerek ateşe verdi. Yangın belediyede ve çevrede toplanan vatandaşlar arasında şaşkınlık yaratırken, daha sonra çağrılan itfaiye ekibi müdahale etti.

Eyleminin nedenini açıklayan Karakurt, "Zabıta bize yer göstermiyor. Göstermediği gibi gördüğü yerde ceza kesiyor. Son bir ay içerisinde 500 YTL'ye yakın ceza kestiler. Bu yüzden evime ekmek götüremiyorum, eşimin çocuklarımın yüzüne bakamıyorum." dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'la görüşmek istediğini de söyleyen Karakurt'un, belediye yönetimine tepkisini dile getiren sözleri üzerine toplanan kalabalıktan bir kısmı alkışla destek verdi ve ıslıklarla protestoya katıldılar.

Yaklaşık 20 dakika süren eylem, itfaiyenin müdahalesi, el arabası ve malların yanmasıyla sona ererken, olay yerine gelen polis ekibi Yaşar Karakurt'u gözaltına aldı.

Polis geldikten sonra polis otosunun yanına belediye binasından gelen bir kişi, eylemci şahıstan şikayetçi olduğunu söyledi. Seyyar satıcı ise, "Ben de bunlardan şikayetçiyim" deyince, şikayete gelen şahıs belediye binasına geri döndü.

Bu arada, "Yangın Çıkarmak" suçlamasıyla adliyeye verilen Karakurt'un serbest bırakıldığı bildirildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız