SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeter Bu Ayılardan Çektiğimiz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde arıcıların ayılardan muzdarip olduğu bildirildi.

İlçenin Basak Köyü sakinlerinden bal üreticisi Abbas Arayıcı, ayıları öldürmenin kanunen yasak ve cezası ağır olduğu için elinden hiçbir şey gelmediğini belirtti.

Arayıcı, "Ayılar bugüne kadar çevrede dolaşır, ama kovanlara zarar vermezlerdi. Son zamanlarda birçok arıcının kovanları ayılar tarafından dağıtılıyor. Kovanları dağıtan ayılar balları yiyerek, kovanlara da zarar veriyor. Bu da vatandaşların ekmek paralarının elinden alınmasına yol açıyor" dedi. Veli Çiçek isimli bal üreticisi ise, "Basak Köyü bölgesinde bu yıl meyvelerin olmaması nedeniyle ayılar aç kalınca her gece kovanlara zarar vermeye başladı. Ayılar koruma altında oldukları için vatandaş olarak bir şey yapamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. İlerde daha vahim sonuçların ortaya çıkmaması için. Biz emek veriyoruz, onlar gelip balımıza ortak oluyorlar" dedi.

Basak Köyü etrafında 6 tane ayının gezdiği, şimdiye kadar Abbas Arayıcı, Veli Çiçek, Hüseyin Çiçek, Hüseyin Şaşırmaz, Ayhan Ceylan ve Tamam Tatlı'nın arı kovanlarının zarar gördüğü kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız