SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeter ki Doğru Anlayalım'

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Hekimhan İlçe Müftülüğü tarafından Taşhan'da bir etkinlik gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğü'nün konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

Hekimhan İlçe Müftülüğü tarafından tarihi Taşhan’da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Konferans düzenlendi.

İlçe Merkezi,Kasaba ve köylerden gelen yaklaşık 1500 civarındaki vatandaşımız konferans salonunu tıka basa doldurdular.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı sayın Nurettin Dayan ve eşi Özlem Dayan, Hekimhan Belediye Başkanı M.Sait Özoğlu, Emniyet Müdürü Erhan Emluk, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi,daire amirleri, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, eski belediye başkanları Ali Akyüz,Vahit Mutlu, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Misafirlere girişte, kitap ve karanfil takdim edildi.

Sunuculuğunu, Paşa Kandemir Camii İmam-Hatibi Adem Korkmaz’ın yaptığı programa, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Sırrı Kuşbey’in okuduğu Kur’an-ı kerim tilaveti ile devam edildi. Daha sonra açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Mütüsü Durmuş Ali Çetmi yaptığı konuşmada özetle, Pograma katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür ettikten sonra, “Doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi sevgi ve saygı ile yad etmek için buradayız. Peygamberimizin açtığı aydınlık yoldan milyonlarca insan gitmiş ve gitmektedir. Gitmeye de devam edecektir. Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, Mevlanalar, Hacı Bektaşı Veliler, Hz. Peygamberin sevgi mektebinde yetişmişlerdir. Anadolu insanında Hz. Peygambere olan sevgi ve muhabbet her zaman zirvede olmuştur. Anadolu insanı Hz. Peygamberi sevmeyi, ehli beytine hürmet etmeyi mukaddes bir görev bilmiştir ve bilmeye de devam edecektir. Bu tür etkinliklerin amacı peygamberimizin yaşayışını ve öğütlerini anlatmaktır. Bize düşen görev ise anlamak ve anladıklarımızı yaşamaktır. Hz. Peygamberin hayatından herkesin alıp istifade edebileceği mutlaka bir şeyler vardır. Yeter ki O’ nun hayatını ve evrensel mesajlarını doğru anlayalım.”dedi.

Programda daha sora sinevizyon gösterimi, Hekimhan İlçe Müftülüğü din görevlileri ve Hekimhan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konseriyle devamedildi.

Konserin ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılan, emekli Hekimhan Müftüsü Osman Kaya tarafından katılımcılara “Hz. Peygamber ve Merhamet eğitimi” konulu konferans verildi. Kaya, konuşmasının başında ,Hekimhanda gördüğü bu mahşeri kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirip emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kaya, konuşmasında “Peygamberimiz (s.a.v) iki önemli emanetinin biri Kur’an diğerinin Sünnet olduğunu belirterek , bu iki emanete sım sıkı sarılmamız gerektiğini vurguladı.Zaman zaman ilahi ve şiirlerle konuşmasını süsleyen Kaya hoca konuşmasını “Peygamberimizin merhametine ve merhamet öğretimine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır” diyerek tamamladı.

Kutlu Doğum Programı,katılımcılara ikram edilen Kutludoğum Pilavı ile sona erdi.

Bu programdan önce de Hekimhandaki lise ve ilköğretim okullarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve Meali,Kur’andan Öğütler,İbadetlerimi Öğreniyorum ve Ahlakımı Öğreniyorum adlı kitaplar hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız