SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeter ki Düzgün Planlamalar Yapılsın"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü‘ dolayısı ile basın kuruluşlarının temsilcileri ile Belediye hizmet binasın da  bir araya geldi. Basın mensuplarını kutlayan Başkan Çakır, 2011 yılında yapılan çalışmalar ile 2012 yılında yapılacak çalışmalar hakkında da genel bir bilgi sundu. Toplantıda bir ilk olarak, sosyal medya diye adlandırılan Facebook ve  Twitter’dan  da sürekli olarak Malatya ile ilgili sorular yönelten gençlerde yer aldı.  Belediye Başkanı Çakır, her ortamda vatandaşların sorun ve taleplerini dinlediklerini ve bunlara çözüm aradıklarını ifade etti.  Çakır toplantıda, belediyenin borç ve alacakları hakkında da bilgiler aktardı.

“AMAÇ HIZLI BELEDİYECİLİK”

Amaçlarının daha hızlı bir belediyecilik yapmak olduğunu söyleyen Çakır, “ Malatya’nın içme suyu kalitesini korumak, yeliş Malatya’yı oluşturmak, alt ve üst yapı çalışmalarıyla geleceğin Malatya’sını oluşturmak istiyoruz. Geçen yıl alt yapı çalışmalarına önem verdik.  Yeni yollar açtık. Bölge parklarını, semt pazarlarını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. “ dedi.

“50 CADDE VE SOKAK TAMAMLANDI”

50 cadde ve sokakta değişim ve yenileme çalışmalarının bitirildiğini söyleyen Başkan Çakır, 30 cadde ve sokakta ise çalışmaların halen devam ettiğini belirtti. Çakır, geçen yıl içerisinde 960 bin 870 metrekare kaplama, 158 bin 601 metrekare ise yama asfalt çalışması yapıldığını ve toplamda 2 milyon 341 bin metrekare mıcır ve stabilize serimi gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Çakır, geçen yıl  14 bin 700 metre yol açma ve genişletilme çalışması yaptıklarını da vurguladı.

“ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİNİ ÖN PLANDA TUTTUK”

Çocukların oyun alanlarında güvenli bir şekilde eğlenmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirten Çakır, “Geçen yıl 23 adet çocuk parkının zemini kauçuk ile kaplandı ve 11 parkta tadilat yapıldı. 22 parkın ise metal aksamları boyatıldı. “ dedi.

“KÖKLÜ ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Yağmur suyu baskınlarını köklü bir şekilde çözmek istediklerini belirten Çakır, “ Geçen yıl 17 bin 915  metre yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Böylece göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren ise toplamda 45 bin 765 metre  hat döşenmiş oldu. Ayrıca geçen yıl 26 bin 585 metre kanalizasyon şebeke hattı döşendi ve çalışmalarda halen devam ediyor. Yine geçen yıl 21 bin 227 metrede içme suyu şebeke hattı döşendi.” dedi.

“KALİTELİ HİZMET ÜRETİYORUZ”

Geçen yıl 15 adet yeni otobüs aldıklarını belirten Çakır,  engellilerinde rahat bir şekilde yararlanacağı otobüs sayısının ise 49’a yükseldiğini bildirdi. Çakır, göreve geldikleri günden itibaren 180 adet yeni araç-gereç ve iş makinesi aldıklarını ve Malatyalılar’a hızlı ve kaliteli hizmet ürettiklerini söyledi.

“SEMERCİOĞLU DÖNEMİNDE ALINAN ARAÇLAR YENİLENDİ”

Malatya’nın temizliği konusunda da hassas olduklarını belirten Başkan Çakır, Seyhan Semercioğlu’nun başkanlığı döneminde hizmete giren ve 20 yılı aşkın süre kullanılan temizlik araçlarını da yenilediklerini ifade etti.

“50 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK”

Malatya’nın yaklaşık 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan ve toplamda 12 milyon TL’ye mal olacak Katı Atık Bertaraf Tesisi konusuna da değinen Başkan Çakır, Kapıkaya mevkiindeki  528 dönüm alana  yapılan tesisin, çevredeki belediyelere de hizmet vereceğini kaydetti. Çakır, bu tesiste çöplerin sularının dahi arıtılacağını sözlerine ekledi.

“VATANDAŞLARLA GÖRÜŞÜLECEK”

Horata Vadisi projesiyle ilgili soruları da cevaplayan Çakır,” Projelenin detayları hazırlanıyor. Bunları inceleyip Şubat-Mart gibi bölgedeki vatandaşlarla görüşeceğiz. Görüşmelerden sonra sözleşme aşamasına gelecektir. “ ifadelerini ekledi.

“YETERKİ DÜZGÜN PLANLAMALAR YAPILSIN”

Kuzey çevreyolu ile ilgili endişelerin dile getirilmesi üzerine Başkan Çakır, “ Her taraftan konu ile ilgili olarak geri dönüş alıyoruz. Genelde tahmini yorumlar iletiliyor. Ancak Karayolları tarafından net bir şekilde Güney Çevreyolu yatırımının mümkün olmadığı söyleniyor. Karayolları yetkilileri, bu yol için 5-6 adet viyadük, 9 kilometre uzunluğunda tünelin gerektiğini ifade ediyorlar. Bunun 5-10 yıl içerisinde gündemde olmadığını belirtiliyor. Kuzey Çevreyolu ile ilgili olarak endişeler dile getiriliyor. Burada şunu belirtmek isterim; çevreyollarının geçtiği her yer yapılacak diye bir şey yok. Yeter ki düzgün planlamalar yapılsın. Eğer planlar düzgün yapılırsa bölgedeki yeşil alanda korunmuş olur.” dedi.

BELEDİYE BORÇLARI

2011 yılında Malatya Belediyesi’nin 179 Milyon TL tahsilat yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, buna karşılık 227 Milyon TL ise yatırım ve hizmet giderlerinin olduğunu söyledi. Çakır, belediyenin İller Bankası’na 45 Milyon TL, diğer yerlere ise 41 Milyon TL borcunun bulunduğunu ifade etti. Diğer yerlere olan 45 Milyon TL’lik borcun yaklaşık 20 Milyon TL’lik kısmının belediye şirketlerine olduğunu söyleyen Çakır, 50 Milyon TL ise alacaklarının olduğunu sözlerine ekledi.

HABER-FOTOĞRAF : Levent BARIŞ (Görüş) 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız