SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yeter ki İsteyin, Başarırsınız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen "Başarı Stratejileri" konulu konferansta konuşan Final Dergisi Dershaneleri kurucusu Eyüp Bilbay, öğrencilere sınava kadar cep telefonlarını kapatmalarını ve arkadaşlarının sadece testler olması gerektiğini söyledi. Eğitim ve Hafıza Teknikleri Uzmanı Ziya Baran ise, sınavları kazanmak için inanmak ve çok çalışmak gerektiğine işaret etti.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Başarı Stratejileri" konulu konferans öncesinde bir açıklama yapan Final Dergisi Dershaneleri kurucusu Eyüp Bilbay, gerek Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS), gerekse Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 3 ay kalan sınavlara öğrencilerin iyi hazırlanmalarının yanı sıra cep telefonlarını kapatmalarını ve arkadaşlarıyla biraraya gelme sıklıklarını azaltmalarını öneren Bilbay, "Sınava kadar cep telefonunuzu kapatın ve arkadaşlarınız testler olsun" dedi.

Eğitim ve Hafıza Teknikleri Uzmanı Ziya Baran ise, "Başarı Stratejileri" konulu konferansta öğrencilere sınava nasıl hazırlanmaları gerektiğini anlattı. İnanmanın başarmanın yarısı olduğuna dikkat çeken Baran, "Amaç, inanmak ve sıkı çalışmak başarıyı getirir. Ben bu işin üstesinden gelirim diyen başarılı olur. Planlı ve çok çalışırsanız başarılı olursunuz" şeklinde konuştu.

İnsan beyninin 90 milyon kitap alabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Baran, "İnsan ders çalıştıkça beyni de gelişir. Zihniniz istediğinizden daha iyi çalışır. Yeter ki siz isteyin" dedi.

Sınavlara hazırlananların televizyon seyretmemelerini ve erken kalkmalarını da öneren Baran, "Televizyon izleyenlerin beyni yorgunlaşır, tembelleşir" açıklamasında bulundu.

Ziya Baran, konferans sonunda kişisel gelişimle ilgili kitaplarını da imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız