SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeter ki Küçük Hesaplarla Birbirimizi Ezmeyelim.."

0
Güncellendi - 2016-06-04 03:28:27
A- A+ PAYLAŞ

  • GERGİN YÜZLER!. AKP'de İl Danışma Meclisi toplantısının iptaliyle sonuçlanan gerginlik iddiaları konuşulurken, Tüfenkçi ve Çalık'ın da katıldığı basın toplantısında objektiflere yansıyan gergin yüz ifadeleri ve  Bakan Tüfenkci'nin konuşmasındaki "birlik ve beraberliği bozmayalım" vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP  Malatya İl Teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Her il başkanına nasip olmayacak bir şeyi Cenabı Allah bizlere nasip etti. Allah’a hamd ediyorum hem bakanımız hem de bir genel başkan yardımcımız oldu. Üstüne üstelik birde komisyon başkanımız var. Allah’a şükürler olsun bütün vekillerimiz mutlaka bir görev aldılar ama kabinede 25 bakandan biri Malatyalı oldu. Genel başkanımı yardımcılarımızdan biri de Malatyalı. Malatya, AK Parti kurulduğu günden buyana en yüksek desteği vererek, AK Parti’nin omurga illerinden birisi oldu. Bu her seçimde de oylarını artırarak, en üst seviyelere çıkarttı. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın genel başkanımız Binali Yıldırım’ın da taktirleriyle hem bakanımız hem de genel başkan yardımcımız görevlerini ifa edecekler” dedi.

“AZ LAF ÇOK İŞ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, Malatya’nın AKP kurulduğundan beri hizmete, sağduyu, mazlumlardan yana tavır koyan bir iktidara, ‘karanlıkta hiçbir şey kalmasın’ diyen bir iktidara, kalkınmadan yana, ülkenin refahını yükseltmeden yana olan bir siyasi partiye oy verdiğini kaydetti.

Malatyalılara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Tüfenkci, şunları söyledi:

“Malatya, Türkiye’nin önemli illerinden birisi ve bu il gerçekten büyükşehirle beraberde, ondan önce başlayan kalkınma hamlesiyle hem belediyecilik açısından hem de kamu yatırımlarını alma noktasında hak ettiği şekliyle bu yatırımları alıyordu. Ama inşallah gerek bu dönemde AK Parti siyasetinde genel başkan yardımcısı olarak Öznur hanımın bulunması, bizlerin bakan olarak bulunması, bir milletvekilimizin komisyon başkanı olması; milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve belediyelerimizle uyum içerisinde milletin, Malatyalıların hizmetinde olmamız inşallah hizmetlerin daha hızlı ve daha nitelikli yatırımların Malatya’ya gelmesinin önünü açacaktır. Yeter ki biz birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım. Yeter ki küçük hesapların peşine düşüp birbirimizi ezmeyelim, birbirimizi yok etmenin hesapları içerisinde olmayalım. Biz birbirimize sahip çıkarak büyürüz, teşkilatlar birbirine sahip çıkarak büyür. Bizler belediyemize sahip çıkarsak, belediyemizde en iyi hizmeti yapar. Dolayısıyla biz, birbirini ezen anlamında değil, omuzuna basan anlamında değil, birbirinin elinden tutup, omuz veren anlamında siyaset yapmalıyız. Bu hareket milletin gücünü almakta, bu hareket milletle beraber yürümekte, o zaman biz millete hizmet için yarışmalıyız. Dolayısıyla bundan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi “Az laf çok iş” olacak. Laf laf üzerine koymanın zamanı değil, taş taş üzerine koymanın zamanı.”

“AK PARTİ BİR DÜNYA MARKASI OLDU”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da, AKP’nin çok büyük bir aile olduğunu ifade etti.

Çalık, “14 Ağustos 2001’de hiç kimsenin tasavvur edemediği bir dönemde bir lider ‘AK Parti dünya markası olacak’ dediğinde hiç kimse bu cümleye inanmamıştı. Ama şuan Allah’a hamdolsun AK Parti bir dünya markası oldu. Tüm dünyada AK Parti’yle birlikte Recep Tayyip Erdoğan markasını çok net hissediyoruz. 14 Ağustos 2001 AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne 2 Cumhurbaşkanı, 4 Başbakan, bine yakın milletvekili çıkarmış bir hareketin mensubu olmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum. Malatya’mızda AK Parti hareketine kurulduğu günden bugüne sahiplik etti ve elinden gelen tüm desteği verdi. Yüzde 70’leri gördük. Malatya’mızda da 2002 seçimlerinden itibaren 15’ten fazla milletvekilini Malatyalı hemşerilerimiz meclise gönderdi. Ve her kademede görev alan arkadaşlarımız oldu. Meclis yönetiminde görev alan arkadaşlarımız oldu. Genel merkezde görevler aldık. Ve Allah’a hamdolsun birinci olağan kongreden itibaren altıncı olağan kongremize kadar merkez kararda aralıksız yer almış olmak benim için çok büyük bir onur” diye konuştu.

Malatya’ya 14 yılda 15,1 katrilyon hizmet getirdiklerini kaydeden Çalık, “Tüm Türkiye’ye hizmeti götürürken, Malatya’ya hizmeti getirdik. Malatya’nın teşkilatlar nezdindeki önemi Türkiye’de tek olan en önemli özelliği, teşkilatlarımıza vermiş olduğumuz önemdi” dedi.

“ALMANYA MECLİSİNİN ALDIĞI KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Almanya meclisinin kararını şiddetle kınadıklarını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

“Biz, Osmanlı’nın mirası Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Almanya’nın meclisinin almış kararı şiddetle kınıyoruz. 1915 olaylarını o gün tarihlerini, defterlerini açalım dediğimiz insanların açmamasının ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm dünyada katliamlar devam ederken, tüm dünyada zulümler devam ederken, tüm dünyada soykırımlar devam ederken, siz Afrika’ya gidin, siz Ortadoğu’ya gidin orada nice soykırımlar yapılmışken, bunları görmezden gelen dünyaya hele de BM’nin o 5 büyük devletine buradan sesleniyoruz; Türkiye Cumhuriyeti hiçbir ırka soykırım yapmamıştır, herkes bunu böyle bilsin. Yaşanılan hadiseyle ilgili Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu çok önemli bir söz vardır, ‘Orada hayatını kaybedenlere biz Allah’tan rahmet diledik.’ O dönemle ilgili süreçleri eğer açmak istiyorsak, tarih sayfalarına dönüp iki tarafında, iki ülkenin tarihlerine, dosyalarına bakmamız gerekir. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Bunu yıkmak isteyen uluslararası güçlerin var olduğunu biliyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki milletimiz çok büyük bir millet. Onun lideri Recep Tayyip Erdoğan, şuan dünyanın korkulu rüyası. Bilin ki onun çizdiği yolda biz emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyümeye devam edecek. Terörle mücadelede sonuna kadar mücadele edecek. Uluslararası güçlerle, Türkiye’yi istemeyen güçlerle sonuna kadar mücadele edecek.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZİYARETİ..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarete Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gümrük Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Çakır: Malatya’ya gelen hizmet ve yatırımlar artarak devam edecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin 64. Hükümette de aynı görevine devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımızın görevlerine devam etmeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinin Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık’a verilmesi Malatya için çok önemli. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Malatya’yı önemsediğini biliyoruz. Verilen bu görevlerde Malatya’ya gösterilen değerin göstergesidir. Sayın Bakanımızın ve Genel Başkan Yardımcımızın destekleriyle Malatya’ya gelen hizmet ve yatırımların daha hızlı ve artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetleri hakkında da kısa bir bilgi veren Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı yatırımlarımıza başladık. İlçelerimizde altyapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İlçelerimizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği Kültür Merkezleri yapıyoruz. Teleferik ve Kültür Parkı projelerimiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

İlçelerimizde ve kırsal mahallelerimizde yol açma-genişletme ve asfaltlama çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Geçen yıl asfalt çalışmalarında ciddi mesafeler alındı. Güçlendirmiş olduğumuz araç parkımızla bu yıl daha fazla çalışma yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Çalık: Genel Başkan Yardımcılığı Makamı Malatyalılara verilmiş bir makamdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “AK Partinin 14 yıllık süreç içerisinde hem Türkiye’ye hem de Malatya’ya yaptığı hizmetler, milletimiz ve Malatyalılar tarafından bilinmektedir. Bu nedenle yapılan bütün seçimlerde Malatya AK Partiye çok büyük destek verdi. Bu desteklerin sonucunda da biz Malatya’ya hizmet getirme gayreti içerisinde olduk. Genel Merkez tarafından bize verilen Genel Başkan Yardımcılığı makamı bize verilmiş bir makam değil, Malatyalı hemşerilerimize verilmiş bir makamdır. Sizlerden almış olduğumuz güç ve kuvvetle yolumuza devam edeceğiz. İnşallah almış olduğumuz görevlere layık oluruz.

Malatya’da sizlerle beraber olmaktan çok büyük memnuniyet duyduk. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına ve çalışma arkadaşlarına Malatya’ya yapmış oldukları güzel hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tüfenkci: AK Parti Siyasetinde Malatya’nın ayrı bir yeri var

Son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Malatya Büyükşehir olduktan sonra yapılan hizmetler ile daha önce başlanan ve devam eden projeler Büyükşehirle beraber taçlanan bir şehir yapılanmasıyla Malatya’yla birlikte Büyükşehir olan iller arasında fark oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine Malatyalılara layık hizmetleri sunduklarından ve AK Parti belediyeciliğini gösterdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya AK Parti siyasetinde önemli bir yeri olan ve Partinin omurga illerinden biri. Malatya’nın siyasetteki duruşu AK Partinin duruşu ile birebir örtüşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadroları Malatya’ya ayrı bir önem vermektedir.

Bizlere verilen bu makamlar millete ait olan gelip geçici makamlar. Önemli olan o makamlarda milletin hizmetinde olabilmek. Bizler elimizden geldiğince samimi bir şekilde görevimizi yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Selahattin GÖKATALAY, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com, Bülten

akpdörtlü

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI'NA YENİDEN SEÇİLMESİNİN ARDINDAN İLK KEZ MALATYA’YA GELEN BAKAN BÜLENT TÜFENKCİ’NİN SON DURAĞI AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI OLDU. İLK OLARAK İL BAŞKANI HAKAN KAHTALI’YI ZİYARET EDEN BAKAN TÜFENKCİ, DAHA SONRA DÜZENLENEN TOPLANTIDA PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ. BAKAN TÜFENKCİ’YE ZİYARETİNDE AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK, MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR VE YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI HACI UĞUR POLAT DA EŞLİK ETTİ. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

büyükşehirziyaret

büyükşehirziyaret1

büyükşehirtüfenkciziy1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • malatyasevdalısı (7 yıl önce)
    TÜRKİYEDE TEK ÇEVRE YOLU OLMAYAN İL TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEYEN CADELERİMİZ ÇOK GENİŞ MİŞ GİBİ BİRDE ANA HARTERLERDE PARALI OTOPARK YAPMİŞLAR ÖRNEK AKPINAR ESKİ BELEDİYE ARKASI MİLİ EGEMENİLK CADDESİ ALT KISIMLAR SAYIN ÇAKIR ACABA HİÇ DENETİME ÇIKYORMU HEP PARA GELSİN ZİHNİYETİ İNŞALLAH SAYIN BAKANIMIZ MALATYA YA FAYDASI OLUR İLİMİZ İÇİN SON ŞANS BÜYÜKŞEHİR VE İL İDARECİLERİ DE BU SORUNLARI ÇÖZERLERSE HER ŞEY SAYIN BAKANLA BİTMİYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın bakan gümrük tıcaret bakanı olduğundan berı takıp edıyorum. Malatya her gelısınde kı açıklamaları dünya gündemı, Ankara gundemı vs gıbı oluşmaktadır. Sayın bakan Malatya ya gümrük ve tıcaret bakanı olarak bır ayrıcalığınız olup (Turgut Özal'ın tıp merkezını yapması gıbı bır eser) bırseyler yapmayı düşünüyormusunuz? Yenı bır havalımanı demıstınız ne Zaman yenı havalımanı yapılacak? (Bınalı bey kabul etmedımı yoksa)... Doğu gümrük müdürlüğü bınası kontrol merkezı yada Malatya ya yapmayı düşündüğünüz bır projenız varmıdır? Bu konuda açıklamalar yaparsanız Malatya ya memnun olucam.. Saygılarımla!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (7 yıl önce)
    ALLAH sizi bildiği gibi yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Hep basin karsisina cikip politika ve romantik muhabbetler yapiyorlar. Nerde 2. Universite nerde 2. Cevreyolu nerde 2.Devlet hastanesi Nerde nerde nerde???
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (7 yıl önce)
    düzeni bozmayın efendiler yiyin için gezin. Aykırı ses olmayın. Allah nasip etmez bir daha böyle makam mevki. Ahmet Davutoğlunu içinize sindirin. Boşverin ne de olsa reis her şeyin iyisini bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (7 yıl önce)
    benim iznim olmadan kuş bile uçmaz kibri bir gün ayaklara dolanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memduh (7 yıl önce)
    Allah yar ve yardımcınız olsun
    0
    0
    Yanıtla