SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeteri Kadar Ambulans Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay, ambulans sayısının yetersiz olduğunu belirtip iş adamlarını düzenleyecekleri Ambulans Bağış Kampanyası'na destek vermeye davet etti.

İl Sağlık Müdürü Nail Umay, ildeki ambulanslar ve ambulans noktaları hakkında verdiği bilgide, “24 noktada 112 istasyonumuz var. Bunların 9’u merkezde, diğerleri ilçelerdedir. Bunlar Malatya gibi büyük bir şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Planladığımız, 2013 ve 2014’de 20 istasyon daha açmaktır. Bunların 10 tanesi için personel atamaları yapıldı. Personellerimiz görevlerine başladılar. Kurs aldıktan sonra, ambulans ihtiyacını tamamladığımız istasyonlarda yeni görevlerine başlayacaklar. 10 istasyonumuzu bu yıl içinde açmayı planlıyoruz. Şunu belirteyim, yeterli ambulansımız yoktur” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık son yapılanmada, ilimize 6 ambulans vermeyi kararlaştırdı. Bunlardan 1 tanesi 4x2 ambulans, bir tanesi 4x4, bir tanesi 4x2 otomatik vites, paletli ambulans, 4 sedyeli olan büyük kazalara gönderilen ambulans ve bir tane de yoğun bakım ile obez ambulansı ilimize gönderiliyor” diyen Nail Umay, Ambulans Bağış Kampanyası da başlatacaklarını söyledi. Umay, ”Önümüzdeki hafta bu kampanyayı başlatacağız. İş adamlarımızdan, yeni istasyonlarda kullanılmak üzere ambulans bağışlamalarını talep ediyoruz. Dilerlerse kendi isimlerini, aile büyüklerini birinin ismini veya firma isimlerini de verebilecekler. Yapılan bağış sonrası, ambulansları ihtiyaç olan yerde, veya bağış yapanın arzuladığı bölgede görevlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan, ambulanslara yol vermede duyarlılık da isteyen Umay, “Vatandaşlar, ambulanslara geçiş üstünlüğü konusunda yardımcı olmaları gerekmektedir. Bir ayda 4 ciddi kaza geçirdik. Siren sesini duyduklarında mutlaka sağa çekip ambulansa yer versinler. Kavşaklarda özellikle sorunlar yaşanıyor. Sizin için çalışıyoruz. Can taşıyoruz. Bizim için tüm canlar önemlidir. Bu nedenle siren sesi duyulduğunda veya ambulans görüldüğünde geçişi konusunda yardımcı olunmalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız