SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeterince Mahcup Olduk!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:47:58
A- A+ PAYLAŞ
Malatya-Darende karayolunda yapılan bin 600 metre uzunluğunda olacak Karahan Tüneli’nin, 2013 yılında tamamlanıp ulaşıma açılacağı bildirildi. Tüneli yapan müteahhit firma yetkilisi Gökhan Uzunoğlu "Tünelin yapımı konusunda verdiğimiz sözleri tutamadık. Yeterince mahcup olduk. Bu nedenle şimdi ihtiyatla konuşup 2013 yılının Mayıs ayına bitirmeyi planladığımızı deklare etmek istiyoruz" dedi. 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partililer, Karahan Tüneli’nde inceleme yaptı. Tünelde çalışma yapan müteahhit firma yetkilisi Gökhan Uzunoğlu, milletvekillerine tüneldeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
"Önümüzdeki Aralık ayında tünel delme işlemi bitecek" diyen Hüsamettin Özendi, "Bin 600 metrelik tünelde bir yandan da beton çalışmaları sürüyor. 2013 Mayıs ayında betonlama işlerimiz bitecek. Karayolları olarak bu yolda tünel dahil, 30 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz" ifadelerini kullandı
 
Milletvekili Mustafa Şahin, "2008 yılında ihalesi yapılan Karahan Tüneli ile birlikte sıcak asfalt da dökülecek" diyerek, tünelin batı girişindeki toprak kaymasından dolayı gecikmeler olduğunu aktararak, "Aralık ayında delme işini bitireceğiz. Betonlama işi devam ediyor. Yeterince mahcup olduk. Bu nedenle şimdi ihtiyatla konuşup tüneli 2013 yılının Mayıs ayına bitirmeyi planlıyoruz" dedi.
 
Milletvekili Öznur Çalık da, AK Parti iktidarları döneminde karayollarının çalışmalarından söz ederek, "İlimizde Cumhuriyet tarihinde 32 kilometre, son 10 yılda ise 250 kilometre yol yapıldı" şeklinde konuştu. Çalık, Karahan Tüneli’nde açılmayan 500 metrelik bölümün kaldığını ifade ederek, “Kalan bölümün 100 günde en geç Aralık sonuna kadar bitirileceği kaydedildi. Tünel açılmasından sonra betonlama işlemi de tamamlanacak. 2013 yılında bu tünelden araçlarla geçilecek" diye konuştu.
 
Malatya’da Akçadağ ilçesi ile Darende ilçesi arasında karayolunda sıkıntılı bölge olan, kışın kardan sürekli kapanan Karahan Gediği mevkiinde karayolları tarafından 2008 yılında başlatılan çalışmayla bin 600 metre uzunluğunda tünel açma işlemi devam ediyor. Tünelin batı kısmında çöküntü olması nedeniyle tünelin açılması gecikirken, ışığın görünmesine 500 metreye yakın mesafe kaldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız