SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yetişkinlerin Karnesi Kötü'

A- A+ PAYLAŞ

47. Kütüphaneler Haftası başladı.

“Geçmişten günümüze kütüphaneler” temalı ulusal programların yanı sına İl Halk Kütüphanesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Kültür Yaşam Derneği tarafından “Malatyalı yazarlar kütüphane de öğrencilerle buluşuyor” temalı yerel programlarla kutlanmasına başlanan kütüphaneler Haftası için İl Halk kütüphanesinde bir tören düzenlendi.

Kütüphane de düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, İnönü Üniversitesi Kütüphaneler Daire başkanı Neziha Üstündağ, Kültür Yaşam Derneği yöneticileri ve üyeleri, yazarlar, şairler, gönüllü kültür dostları ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Saran, "Malatya'da öteden beri tartışılmakta olan, bir yılı aşkın bir süredir başlatmış olduğumuz "Malatya Okuyor" kampanyası son derece olumlu ve güzel sonuçlar verdi. Okuma yönünde Malatya'nın başarısı, kendisini her yönüyle gösteriyor. Öğrencilerimiz geçmiş dönemlere kıyasla kendilerini geliştiriyorlar. Bunun yanında okuma hız ve yoğunlukları da her geçen gün artıyor. Ancak yetişkinler açısından baktığımız zaman okuma karnemizin pekte iyi olmadığını görüyoruz" dedi.

Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın ise, "İnsanlığın bilgi birikimi kitaplarla korunur ve aktarılır. Bu bilgilerin değerlendirilmesi ve yorumlanması da yine kitaplarla yapılır. Dolayısıyla insanlığın bilgi birikiminin yanında fikir birikimi de kitaplarda toplanmaktadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Özel Bilim Koleji İlköğretim Okulu, günün anlam ve önemini belirten bir gösteri yaptı. Malatya Sahne Sanatları tiyatro ekibi de, okumanın önemini belirten kısa bir tiyatro gösteri sundu.

Etkinlikte daha sonra kütüphaneye kitap bağışında bulunanlara ve en çok kitap okuyanlara ödül verildi.

Öte yandan Vali Ulvi Saran, Halk Kütüphanesi bünyesindeki SODES destekli "Görme Engelli Kişilere Hizmet Verme" projesiyle oluşturulan merkezin açılışını gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız