SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetiştiriciler İçin Eğitim Toplantısı

0
Güncellendi - 2020-03-16 01:08:52
Yetiştiriciler İçin Eğitim Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hastalık önleme, koruyucu hekimlik ve kırsal kalkınma ile ilgili Arguvan Belediyesi ve Birlik binası toplantı salonunda eğitim toplantısı yapıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen toplantılara, Prof. Dr. Orhan Gündüz, Dr. Selami Aygen, Doç. Dr. Abdurrahman Köseman, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Birlik teknik personelleri ile Arguvan ve Battalgazi deki yetiştiriciler katıldı.

Eğitimi veren hocalardan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Gündüz birçok konuda yetiştiricilere açıklamalarda bulundu ve soru cevap ile üreticileri bilgilendirdi. Yine Dr. Selami Aygen ise hayvan hastalıkları besleme, parazitlerle mücadele, kuzu büyütme, aşılama ve birçok konuda yetiştiricilere önemli bilgiler verdi.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Akın da, şunları söyledi:

"Arguvan ve Battalgazi ilçemiz deki yetiştiricilerimize yönelik Fırat Kalkınma Ajansına sunduğumuz projemiz vardı. Bu proje 2019 yılı teknik destek programı kapsamında Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı kapsamında eğitimler ile ilgili toplanmış bulunmaktayız. Burada asıl amacımız değerli hocalarımız tarafından koruyucu hekimlik ile ilgili sizlere eğitim verilmesi. Bu eğitimde de soru cevap şeklinde yine eğitimin sonunda verilecek sertifikalarınız ile birlikte bunu en iyi şekilde değerlendirmek ve asıl amacımız, hastalıklar yine parazitlerle mücadele ve hayvan kayıplarının önüne geçebilmek için böyle bir projemiz vardı bu kapsamda bugün Arguvan da ve Battalgazi deki toplantılarımızı yapıyoruz. Tüm eğitimci, katılımcı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Programın sonunda ise eğitime katılanlara sertifika, fosforlu çoban çantası(heybe), broşür, el kitapçığı vs. bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız