SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetiştiricileri Bilgilendiriyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 2013 yılı koyun doğumlarını izlemek, yetiştiricileri bilgilendirmek ve kuzu tartımları için birlik teknik heyeti ile birlikte ilk olarak Yazıhan ilçesi Sinan köyünde çalışmalara başladı.

Çalışmalarda konuşma yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan İhsan Akın, Yazıhan ilçesi Sinan köyünde birçok yetiştiricinin olduğunu ve projeden faydalandığını söyleyerek, amaçlarının proje teknik elemanı ile birlikte hem işletmeleri ziyaret etmek hem kuzu tartımlarını yapmak hem de 2013 yılı kuzuları kaç kilogramdır, ne kadar artış olmuştur, herhangi bir sıkıntı var mıdır diye işletmeleri sırayla ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Akın sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda bulunduğumuz yerde yüzde 30 civarında hayvan doğum yapmış olup kuzuların doğumu gördüğünüz gibi meziyetli bir iştir. Gerçekten bu iş zor bir meslektir. Burada yetiştiricilerimiz gece gündüz demeden her türlü zorluklarda hayvancılık yapmaktadırlar. Yani zorlukların aşılması eksikliklerin giderilmesi için bizler her zaman yanlarındayız. Bugün olduğu gibi kuzu tartımları olsun, kuzu yemlemeleri olsun, bilinçlendirme ve aşılamaların yapılması olsun, teknik arkadaşlarla birlikte işletmeleri geziyor ve yetiştiricilerimizin bilgilendirmesini yapıyoruz. “

Yazıhan Sinan köyünden koyun yetiştiricisi Mustafa Altıntop ise, şu ana kadar mevcut koyunlarının yüzde 30’nunu doğum yaptığını dile getirerek, kuzu doğumlarının yeni başladığını, akşamdan sabaha kadar ahırda başlarında beklediklerini, mesleklerinin zor olduğunu ama ekmeklerini buradan kazandıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız