SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetiştiricilere Yardımcı Olacağız"

0
Güncellendi - 2018-04-27 03:42:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, verimi yüksek küçükbaş damızlık hayvanların kredi kullanılarak alınması için toplantı düzenlendi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, birlik binasında verimi yüksek küçükbaş damızlık hayvanların kredi kullanılarak alınabilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, toplantıda yaptığı konuşmada, kentteki küçükbaş hayvan sayısıyla küçükbaş hayvanların verimliliğini arttırmak için birlik olarak gayret gösterdiklerini belirtti.

Yetiştiricilerin banka kredisi kullanarak verimi daha yüksek küçükbaş hayvan almak istediklerine işaret eden Akın, yetiştiricilere uygun kredi imkanı sunulması için Malatya Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü İlker Ayhan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Ahmet Turan Karaca ve örnek yetiştiricilerle bir araya geldiklerini kaydetti.

Yetiştiricilerin taleplerine duyarlı olduklarını bildiren Akın, şöyle devam etti:

"Toplantımız verimi ve ikiz doğum yapma oranı yüksek hayvanların, yetiştiricilerin talepleri doğrultusunda yurt dışından Ziraat Bankası kredileriyle getirilmesi amacıyla yapıldı. Yaklaşık 50 yetiştirici talepte bulundu. Biz de yetiştiricilerimize yardımcı olacağız. Talep edilen damızlık hayvanları yetiştiricilerimize getireceğiz. Burada asıl amacımız, verimi yüksek olan hayvanların üreticilere kazandırılması ve hayvan sayımızın artmasıdır."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız