SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetiştiricilerimizin Yanındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:06
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, saha çalışmasına Akçadağ ilçesine bağlı Aksaray Mahallesi’nde devam etti. 

Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yapılması gerekenleri anlattı. Akın, “Bu bölge onlarca yetiştiricimizin kullandığı bir alan. Ancak Aksaray Mahallesi’nde bulunan dereden kirli su akıyor, bu da hayvanlara zarar veriyor. Bu sıkıntı için bazı kurum ve kuruluşlar alanı incelemişler ama herhangi bir işlem yapılmamış. Öncelikle, bu suyun açıkta akması doğru bir şey değil. Bu sorunun halledilmesi için Birlik olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız, her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız. Sıkıntılarınızla alakalı resmi kurum ve kuruluşlarla mutlaka yazılı dilekçe yollayın” dedi.

Aksaray Mahallesi sakini Ramazan Aydın ise, akan pis suyun herkese zarar verdiğini kaydederek, “Hayvanlarımız burada kanalizasyon suyunu içiyor. Biz dilekçe verecektik ama ‘Dilekçeye gerek yok. Bize sözlü talepte bulunun yeter’ dediler. Ayrıca karayolları, alt geçit ya da hayvan geçiş noktası için bir çalışma yapmadığından geçişler de tehlikeli oluyor. Yetkililerimizden, sürü sahiplerinin daha kolay karşı meraya geçmesi için güzel bir geçiş, alt geçit veya üst geçit yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bir başka vatandaş Arif Koyuncu ise, hayvanların akan pis suyu içtiklerini ve hasta olduklarını söyleyerek, “Hayvanlar akan kanalizasyon suyunu içiyorlar, biz de bu hayvanın sütünü içiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntımıza bir çözüm bulmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız