SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetiştiriciyle Toplantı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:20
Yetiştiriciyle Toplantı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yöneticileri, Kuluncak ilçesinde toplantı yaptı 

Toplantıya, birlik başkanı İhsan Akın, Kuluncak tarım ilçe müdür vekili Yıldıray Yaşar, ilçe teknik personeli, birlik çalışanları ve koyun keçi yetiştiricileri katıldı. Toplantıda konuşan Birlik Başkanı İhsan Akın, “Bu çalışmamız hem bilgilendirme hem, anket çalışmasıdır. Verilen teşvik ve desteklerin anlatılmasıdır. Burada olduğu gibi ilgili kurum ve kuruluşlarla yetiştiricilerimizi buluşturmak ve problemlerin çözümü için bilgilendirme toplantılarına önem veriyoruz. Burada toplantıya katılan yetiştiricilerimize teşekkür ediyoruz, çünkü bu konular doğrudan sizleri ilgilendiren konulardır. Bunlar nelerdir; yeni teşvikler, yeni projeler, bilgilendirme ve anket çalışması gibi konular bunları önemle bilmeniz gerekir en önemlisi ise kredi ve teşviklerden faydalanmak hayvanların aşı ve küpelerini zamanında yaptırmaktır; çünkü artık işletmeden başka bir işletmeye geçişlerde bile sevk ve sağlık raporu aranacaktır yaptırmayana cezai işlem uygulanacaktır. Ben bu konuda yetiştiricilerimizin duyarlı olmasını bekliyor ilçe müdürü ve personeline bu mekanı bize sağlamaları ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kuluncak ilçe tarım müdür vekili Yıldıray Yaşar ise konuşmasında, telefon olduğu halde iletişim eksikliği olduğunu söyleyerek, “Bu problemlerin giderilmesi için önce iletişimi sağlamalıyız. Yetiştiricilerin ise hayvanlarını erkenden hastalık gelmeden aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” diyerek, üreticilerin sorularına cevap verdi.

Kuluncak ilçe yetiştiricilerinden söz alan Hasan Hüseyin Aslan, Kızılmağra Köyü’nde öncelikli su sorunlarının olduğunu söyledi. Bıyık boğazı köyünde ikamet eden Hasan Kalkan da, parazitler ve kene mücadelesi için ilaçlama banyo yerlerinin olmadığını dile getirdi.

Kızıl hisar köyü sakinlerinden Halil İnce ise ormaniye yapılacak diye tel çekildiğini ve ağaçlandırma olmadığını ve yol güzergahını kullanamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Anket yapılırken de genel sorunlar olarak su, yol, çoban, aşılama, hastalık ve parazitlerle mücadele ve yem bitkilerinin pahalı olması sorunları dile getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız