SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetiştirme Yurdu ve İlginç Olaylar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen iki ayrı "ilginç" olayın Yetiştirme Yurdu'nda barındırılan bazı kızlarla ilgili olması, dikkat çekti ve "Neler oluyor?" dedirtti.

ÖNCE İLGİNÇ İKİ YANGIN..
Cemal Gürsel Mahallesi 1. Sokakta, mülkiyeti Ömer Ş.adlı şahsa ait olan ve Mahmut G. adlı şahsın kiracı olarak oturduğu tek katlı evde, sabah 07.24'de yangın olduğu ihbarı üzerine itfaiye giderek yangına müdahale etti. Kimsenin olmadığı evin oturma odasındaki yangında televizyon, kanape vs. eşyalar hasar gördü. Bu yangın için giden itfaiye ekipleri, evin ön pencere camlarının da kırık olduğunu farkettiler. Yangın söndürüldü ve itfaiye ayrıldı.

Bu kez 09.28'de itfaiyeye yapılan ikinci ihbarda, aynı adreste yangın olduğu bildirildi. İtfaiye ekipleri gittiklerinde, ikinci yangının evin arka tarafındaki mutfak kısmı ile çatıda olduğunu gördüler. Buna da müdahale ettiler.

İtfaiyenin ilk yangın sırasında yangını tam olarak söndürmediği için ikinci yangının çıktığı yolundaki iddialar itfaiye tarafından yalanlanırken, aynı eve 10 gün önce de bazı kişilerin girip karıştırdıkları, Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan bazı kızlar ile zaman zaman "balici" diye bilinen şahısların evi kullandığı yolundaki iddialar dikkat çekti.

Bu arada polisin verdiği bilgiye göre; daha sonra ortaya çıkan kiracı Mahmut G., 15 gündür Elazığ'da olduğunu, 17 Ocak günü Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan teyzesinin kızı D.E.'nin, arkadaşlarıyla birlikte evde kaldığını ve dikkatsizlik sonucu yangına sebebiyet verdiğini düşündüğünü, ancak şikayetinin olmadığını söyledi. Polisin açıklamasında, Kız Yetiştirme Yurdu "sakini" D.E. "firari" olarak belirtildi.

İKİNCİ OLAY..
Bu arada, polise Yetiştirme Yurdu önünde bir kız, bir kadın ve 2 erkek şahsın tartıştıkları, iki erkek şahsın bir tabancayı ellerinde dolaştırdıkları şeklinde gelen ihbar üzerine araştırmaya başlayan polis, 19 yaşındaki Deniz A. adlı "sabıkalı" şahsı, tabancayla yakaladı. Bu şahsın, Kız Yetiştirme Yurdu'nda barındırılan 15 yaşındaki Y.K. adlı kızla arkadaş olduğunu söylediği öne sürülürken, kızın sömestr tatili nedeniyle halen ailesinin yanında olduğu, polise bildirilen 4'lü tartışmanın 3 gün önce meydana geldiği, bu tartışmadaki kişilerden birinin Deniz A. adlı şahıs, Y.K. adlı kız ile kızın Diyarbakır'da oturan annesi ve babası oldukları öne sürüldü.

Deniz A. adlı şahsın polisteki ifadesinde, Y.K.'nin kız arkadaşı olduğunu, evlenmek istediğini, babasının kendisiyle görüşmek için geldiğini, bu arada silahı "şaka" ile ortaya çıkardığını söylediği öğrenildi. Polisin kız ve ailesine ise ulaşamadığı haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız