SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetki Büyükşehir KUDEB'in

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:45:03
Yetki Büyükşehir KUDEB'in
A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe ve Eskimalatya başta olmak üzere şehir genelinde çok sayıda tarihi eseri bulunan Malatya’da, bu eserlerin korunması, Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan bir ekip tarafından yapılacak.

Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte kapanan İl Özel İdaresi bünyesindeki kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili ‘Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ (KUDEB), Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tekrar kuruldu.

7 kişilik ekip, 3 ay eğitim aldı

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan KUDEB’de görevli 7 kişilik uzman ekip, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde 3 aylık bir eğitimin sonunda kültür ve tabiat varlıkları konusunda yetki aldı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Yüksek Mimar Gökçek Poyraz başkanlığında, mimar Vefik Şahin, mimar Ruhan Doğan, Şehir Plancısı Mehmet Gül, İnşaat Mühendisi Fuat Mandal, Arkeolog Taylan Kızıldağ ve Sanat Tarihçisi Fatih Bahçeci’den olaşan 7 kişilik KUDEB ekibinin, Malatya’da kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına dönük projeler konusunda hızlı ve etkin bir çalışma yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

Kültür ve Tabiat varlıkları ile ilgili yetki KUDEB’de

Malatya genelinde bulunan taşınmaz kültür varlıklarının tamamıyla ilgili işlem ve uygulamaları yürütmek ve denetlemekten sorumlu olan KUDEB’in, Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, Proje Büroları ile Eğitim Birimlerinin Kuruluş, İzin, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik’ çerçevesinde 2863 sayılı kanun ve bu kanuna göre hazırlanarak çıkarılan yönetmelikler, Koruma Yüksek Kurulu’nun ilke kararları ile Koruma Bölge Kurulu’nun almış olduğu kararları göz önüne alarak çalışmalar yürütmekle sorumlu ve yetkili olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız