SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetki Karmaşasını Çözeceğiz.."

A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 5302 sayılı yasada atanmışlar ve seçilmişler arasındaki yetki karmaşasının çözülmesi için yeniden düzenlenecek Anayasa’da bu konuda çalışma yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.
 
AKP Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Yönetim Kurulu ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Şahin, "5302 sayılı kanunda düzenleme yapıp, atanmışlar ve seçilmişler arasındaki yetki karmaşasını çözeceğiz" dedi. 
 
İl Genel Meclisi'ni ziyaret edip, meclisin Eylül dönemi ikinci oturumunda meclis üyelerine hitap eden Mustafa Şahin, AKP iktidarı olarak yerinden yönetimden yana olduklarını söyledi. Yerinden yönetim konusunda epeyi mesafeler kat edildiğini ancak daha yapılması gerekenlerin bulunduğunu söyleyen Şahin, kendisinin Battalgazi ilçesi Boran köyünde 20 yıl muhtarlık yapan babanın evladı olduğunu, babasının muhtarlık döneminde bir hizmet için Ankara'ya birçok kez gidip geldiğini bildiğini anlattı. Şahin, şimdi ise muhtarların Ankara'ya gitmeden, yerinde sorunların çözüldüğünü vurguladı. AKP iktidarlarında gerek KÖYDES ve gerekse BELDES kanalıyla 300–350 milyon TL'lik yardımın Malatya'ya geldiğini söyleyen Şahin, köylere birçok hizmetlerin yapıldığını vurguladı. "Asıl olan icraatın başında olan insanlarımızın kısır döngü içerisinde olmamalarıdır" diyen milletvekili Şahin, "Biz mecliste tek sesliliğe karşıyız. İktidarı ve muhalefetiyle hizmet verilecek. Muhalefet ise yapıcı tenkit ve önerileriyle hizmetlere katkı sağlayacak" şeklinde konuştu. 
 
‘AŞAĞILIK YARATIKLAR BOŞ DURMUYOR’
Milletvekili Şahin konuşmasının son bölümünde de terör olaylarına vurgu yaparak; “Yapılan bunca çalışmaya rağmen başımızda bir terör belası var. Bizim örfümüzde adetimizde kadınlara el bile kaldırılmıyor. Ancak bu aşağılık yaratıklar Tunceli’de bir komiserimizi şehit etmekle kalmıyor, onun eşine de silah sıkıyor. İşte bunlar bu kadar aşağılık yaratıklardır. Terör belasının bitmesi için hükümetimizin çalışmaları devam edecek” dedi.
 
“NEREYE GİDİYORSUNUZ VEKİLİM!”
Şahin konuşmasının ardından salondan ayrılmak istemesine tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Mustafa Mengüç, ‘Nereye sayın vekilim. AKP grubuna hitap ettiniz. Sonra da gidiyorsunuz. Bizim de konuşacaklarımız vardı. Sorularımız vardı. KÖYDES dışında hizmet götürülmüyor. İl özel İdaresi müteahhit gibi çalışıyor ve araçları başka yerlerde çalıştırıyor. Köy yollarına ayrılan araç ve ekipmanlar sadece bu amaçla kullanılmalıdır” dedi. Bunun üzerine Şahin konuşmalarının yanlış anlaşıldığını ve iyi dinlenmediğini belirterek, kendisinin iktidar ve muhalefet diye konuştuğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız