SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yetki Sendikanın Emrinde!.'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:44
'Yetki Sendikanın Emrinde!.'
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız uygulamalara imza atarak eğitim camiasının huzurunu kaçırdığını, öğretmenler arasındaki güvensizliğin had safhaya çıktığını öne sürdü.

Fırat, yaptığı açıklamada eleştiri ve iddialarını şöyle dile getirdi: 

"6528 sayılı kanun değişikliği ile 4 yılını dolduran müdürler değerlendirilerek 129 müdür 75 puan altı alarak müdürlük görevleri sona erdi eski Yeşilyurt Halk Eğitimi müdürü gibi. Bu 129 müdür ya kendi okullarında ya da başka okullarda öğretmenlik yapmaya devam etmekteler. Çünkü 6528 sayılı kanun ve akabinde çıkan yönetmelik bunu gerektiriyordu. Ancak bu kanun uygulayıcılar tarafından eğitim kurumlarının huzurunu kaçıracak şekilde, adamına göre, keyfi olarak oldu bittiye getirilerek kul hakkı yenerek uygulanmaktadır. 75 puan alamayarak elenen bir müdürü Battalgazi Rahmi Akıncı İlkokulu’na müdürlük yapmak için görevlendiriyorsan elenen diğer 128 müdürü de görevlendirmen lazım değil mi? Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki bu haksız uygulamaya imza atanlar o koltukta vicdan rahatlığı içinde oturuyorsanız inanın size diyecek hiçbir sözüm yok. Bu görevlendirme, Eğitim Bir-Sen’in yönetiminde olup da elenen bir müdür olduğu için, acaba sendikadan özür dilemek amacıyla mı yapıldı? Mülakata girecek olan bu müdür adayının mülakat sonucunu tahmin etmek güç olmayacaktır. Bizim dinimiz adaletsiz yöneticilerin cehennemin en şiddetli yerine layık olduklarını söylüyor ya başka ne diyeyim ben sizlere. 

ÇIKARILAN KANUNU ÇİĞNEMEK CAHİLİYE DÖNEMİNDEKİ PUTLARI YEMEYE BENZİYOR

Cahiliye döneminde helvadan put yaparlardı da acıktıkları zaman yerlerdi ya, bizim Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de aynen öyle oluyor. Mecliste bir kanun çıkarılıyor biz Malatya’da işimize gelmediği zaman hemen o kanunu çiğniyoruz, Rahmi Akıncı İlkokulu’ndaki görevlendirmede olduğu gibi. Biz DES olarak Malatya’da eğitim camiasının huzurunu kaçıracak keyfi uygulamalara müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenler arasındaki güvensizlik, bu dönemde hat safhaya çıktı, herkes birbirine onun adamı - bunun adamı diye bakar oldu. Herkes arkasını kollayarak gezmeye başladı. Böyle bir ortamda eğitimde kalite arayamazsın. Öğretmenlerin aidiyet duygusunu öldüremezsiniz. Bu uygulamaları Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bakanlığa taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Bu devlet kimsenin babasının çiftliği değildir. 

SAYGI GÖRMEK İSTİYORSAN ADALETİ ELDEN BIRAKMAYACAKSIN

Sayın yöneticiler, saygı görmek istiyorsanız ne pahasına olursa olsun adaletten şaşmayacaksınız. Eğer bundan ödün verirseniz birilerinin oyuncağı olmaktan kendinizi kurtaramazsınız. Bunu ben değil ünlü Türk Büyüğü Yusuf  Has Hacip söylüyor. Lütfen okumadıysanız onun kitabı Kutadgu-Bilig’i okuyun da Amerika’yı yeniden keşfetme zahmetinde kalmayın.

DEVLETİN BİR MAKAMA VERDİĞİ YETKİ BAŞKALARININ İPOTEKİ ALTINDA OLAMAZ

Malatya Milli Eğitim olarak devletin verdiği yetkiyi bir sendikanın emrine vermişseniz bu da sizin ayıbınız ve bu yetki devrinin altında kalırsınız. Siz öyle değil diyebilirsiniz ama eğitim camiasındaki görüntü böyle. Zaten sizin ne dediğiniz değil karşıdakilerin ne anladığı önemli. Bu imajı düzeltmeniz ve Malatya’da eğitim seviyesini yükseltmeniz lazım. Asıl olan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde adaletle hükmetmek, herkese eşit mesafede durmaktır. Böyle olmazsa devletin temeline dinamit koymuş olursun. Ve o dinamit her zaman elinde patlar. Devlet baki kalır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız