SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkilerimiz Yine Yetersiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da elektrikçiler, yapı denetim konusunda istişare toplantısı yaptı. 

Esnaf Sarayı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, "Bugünkü toplantının amacı 5362 sayılı yasayla kurulan kamu niteliğinde olan odalarımızdır. Odamızın amaçları meslektaşlarımızın mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak teknik ihtiyaçlarını karşılamak, kurumlar ve müşterilerle arasındaki diyalogları güçlendirmektir. Hiçbir mesleğe mensup olup, yapmış olduğu işleri sorumluluk alıp imza atarak teslim eden meslek yoktur. Bizim yetkilerimiz Enerji Bakanlığı, Milli Eğitim ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılır. Bundan 20 yıl önce eski başbakanımız ve cumhurbaşkanımız olan Sayın Turgut Özal tarafından çıkarılmıştır. Kendisini rahmetle anıyorum. O gün verilen yetkilerimiz yine teknolojinin gerisinde kalarak, imzalarımız yetersiz hale gelmiştir. Durum böyle olunca cebine bir pense, bir tornavida koyan hiçbir sorumluluğu ve vergi mükellefliği olmayan, bugünkü tabirle korsan dediğimiz kişiler ortaya çıkmıştır. Bunların yapmış olduğu işlerin hiçbir sorumluluğu olamadığı para karşılığı imzalar atılarak, yetersiz ve kalitesiz işler meydana gelmiştir. Bunların karşısında en büyük zararı vatandaşlar görüp, zaman zaman odamıza gelen şikayetler karşısında araştırma yaptığımızda, bu işleri yapan ne bir vergi mükellefi ne de odamıza kayıtları olmadığı tespit edilmiştir. Van bölgesinde deprem sonucunda da kalitesiz bir iş yapıldığı görülmüştür. Hemen hükümetimiz bu çarpık düzene dur diyerek, Türkiye genelinde yapı denetim kurumları oluşturmuş ve bu kurumların başına da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı getirilmiştir. Tabi ki bizim yetkilerimiz yine yetersiz hale gelmiştir" dedi.

Baştürk yasa ile, eline bir pense, bir tornavida alanın elektrikçilik yapamayacağını vurguladı.

Baştürk, üyelerinin dosya için şehrin bir ucuna gidip gelmelerinin de sorun olduğunu söyleyerek, "Şöyle ki üyelerimiz her yapmış olduğu işi Aksa'ya teslim etmek zorundadır. Özelleştirmeden sonra şehir merkezinde yapılan abone kayıtları bugün Ankara asfaltı Beylerderesi mevkiinde yapılmaktadır. Üyelerimiz yapmış olduğu işleri kuruma teslim etmek için 15 kilometre gidiş, 15 kilometre gelişle, o gün belki o dosyayı teslim edemiyor, ikinci bir gün bir o kadar daha gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, esnafa verilen kredide, eşin bankaya gelip imza istenmesinin sıkıntılarından söz edip, sorunları aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız