SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkililere Ulaştıracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:48
A- A+ PAYLAŞ

Koyun ve keçi yetiştiricilerine yönelik bir anket çalışması yapıldı. 

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yazılı bir açıklama yaptı. Akın, yazılı açıklamasında, “Birlik olarak yayla, köy, belde, ilçe ve mezralarda yaptıkları anket çalışmamızda Malatya il hudutları içerisinde yüzde 70 üzerinde yetiştirici anketimize katılmış olup bin 200’e yakın yetiştiricimiz anketteki soruları cevaplamıştır. Tabii ki bu anketteki 22 soru içerisinde öne çıkan 5 soru ve sorun vardır. Bu öne çıkan sorun ve diğer sorunlarla alakalı geçmişte yaptığımız gibi sorunun çözümü noktasında yapacağımız çalışmalarımız artarak devam edecektir."

Akın, öne çıkan 5 soru ve sorun hakkında şu bilgileri verdi, “Sürüde en fazla rastlanan hastalıklar, şap, sarılık ve brucella sorunu. Ağıl ve işletme dezenfektasyonu yapılması; bit, pire, kene, haşere mücadelesi sorunu. Yem bitkileri, ekim alanları var mı ekim yapıyor mu sıkıntıları; genelde satın alıyor sorunu. Mera ve yaylak problemleri; su, sulama, elektrik, yol ve tuvalet sorunu. Hayvansal üretimde pazarlama ve satış sorunu var mı sıkıntı yaşıyor mu; süt ve süt ürünleri et ve et ürünleri pazarlamasındaki sorunu." Anket sonuçları ile alakalı yaptığı çalışmaların hepsini ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştıracaklarını anlatan Akın, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu problemlerin yaşanmaması için bir an önce çözümünün yapılması noktasında geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bütün çalışmalarımız hızla devam edecek. Yetiştiricilerimizin hem yazılı hem sözlü istek ve sorunları ile alakalı yerel yöneticilere, ulusal yöneticilere, siyasilere taleplerimiz artarak devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız