SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkilileri Uyarıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:46:55
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, “Milli Eğitim’de yapılacak yanlışlıkların bir nesle vereceği zararın telafisinin olamayacağı konusunda yetkilileri uyarıyoruz” dedi. 

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül’de başlayacak olmasını değerlendiren Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, “Malumunuz üzere yeni bir eğitim öğretim yılına 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle başlanacaktır.

Bir eğitim öğretim yılını geride bırakırken ülkemizin, eğitim alanında sayısız sorunlar ile karşı karşıya olduğunu ve bu sorunlarla 15 Eylül’de ders zilinin çalacağını belirtmek isteriz. Öyle ki, 12 yıllık iktidarında hükümetin 5 kez Milli Eğitim Bakanı değiştirmesi, eğitimi yaz boz tahtasına çevirmiştir. Öğretmen kökenli bir bakanın olmaması eğitim camiasının sorunlarına tercüman olmayan Milli Eğitim politikalarını doğurmuştur” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere verilen maaşın azlığından söz eden Şenol, “Özellikle öğretmenlerin maaş ve özlük hakları anlamında itibarsızlaştırılması öğretmenlerin çalışma azmini ve verimini düşürmüştür. Hakim ve Savcılara bin 155 TL’lik zam düşünülen Türkiye’de öğretmenler için reva görülen maaş 3. Dünya ülkeleriyle yarışmaktadır. 4+4+4 eğitim sistemiyle binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası duruma düşürülmüş, 147 Alo İspiyon Hattı gibi gereksizliklerle öğretmen ve idareciler üzerine psikolojik baskı kurulmuştur. Okullarda öğretmenlere uygulanan şiddet ve tehditler ayyuka çıkmış, disiplin konusu olaylarda patlamalar yaşanmış, yaşanan bu düzensizlikler TEOG ve üniversiteye giriş sınavların sonuçlarıyla eğitimin ne boyutta olduğunu gözler önüne sermiştir. Birçok sorunu bulunan devlet okullarına ödenek ayrılmadan özel okulları tercih eden veli ve öğrencilere destek aktarılmaktadır. Tüm bunların üzerine bir de okullar ideolojik emellerle müdür kadrolarından mahrum bırakılmakta, farklı sendikalarda olan okul müdürleri tasfiye edilmektedir. Müdürsüz kalan birçok okulda sene başı resmi işleri kilitlenmiş durumdadır. 15 Eylül itibariyle birçok okul resmi anlamda eksikliklerle eğitim öğretime başlayamayacaktır. Şube Müdürlüğü atamaları, uzman öğretmenlik konusu, il içi ve il dışı atamaları, soruşturmalar sonucu ortaya çıkan usulsüzlükler, merkez teşkilatının yanlış uygulamalarıyla ve diğer birçok sebeple mahkeme mahkeme koşturan Milli Eğitim Bakanlığı hala el yazısı, 60 aylık çocukların okullara alınması gibi anlamsız politikalarla suçunu bastırmaya ve Milli Eğitimi tozpembe göstermeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu,

Şenol açıklamasının sonunda şunları belirtti:

“Tüm bu olumsuz tablonun üzerine sahte gülücüklerle yapılan eğitim öğretim yılı açılışlarının bizleri kandıramayacağını belirtmek isteriz. Milli Eğitim uygulamalarını birebir yaşayan biz öğretmenler; Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve uygulamalarının alarm verdiğini, bu yanlışlıklar karşısında birçok idareci, öğretmen ve öğrencinin zarar gördüğünü de bildirmek isteriz. Milli Eğitim’de yapılacak yanlışlıkların bir nesle vereceği zararın telafisinin olamayacağı konusunda yetkilileri uyarıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız