SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkinlik Denetimi Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:44
A- A+ PAYLAŞ

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Başkan Ahmet İlhan, Gaziantep'te bir halı fabrikasının buhar kazanı patlaması sonucunda 1 işçinin ölmesi ve 2 işçinin de yaralanması olayını değerlendirerek, “Aslında kazanlar patlamamak için dizayn edilirler. Bunun için alınması gereken önlemler vardır ve bellidir. Özetleyecek olursak; doğru cihaz seçimi, doğru tasarım, doğru montaj, doğru kalite kontrol, doğru işletme ve bakım yapılması gerekir” dedi.

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Başkanı İlhan, düzenlediği basın toplantısında, “Hukuki sürecin elverdiği ölçüde, yetkili arkadaşlarımız kaza mahallini inceleyeceklerdir. Öncelikle belirtmeliyiz ki bu değerlendirmeler bu elim kazadan gerekli dersleri alma ve bir daha böylesi müessif olayların olmamasına katkı amaçlıdır” şeklinde konuştu. İlhan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle kazan patlamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyorum. Aslında kazanlar patlamamak için dizayn edilirler. Bunun için alınması gereken önlemler vardır ve bellidir. Özetleyecek olursak; doğru cihaz seçimi, doğru tasarım, doğru montaj, doğru kalite kontrol, doğru işletme ve bakım yapılması gerekir. Bu şartlara riayet edildiğinde kazanların patlaması pek mümkün olamayacaktır. Bir patlama oluşmuşsa bu şartlardan birinde eksiklik bulunması sebebiyledir. Kazan çok hassas ve özel bir ekipmandır. Yapılması gereken işlemler için çok özen gösterilmesi gerekir. Öncelikle kalite konusunun garanti altına alınması gerekir. Bunun en kolay yolu bağımsız gözetmenlik hizmeti almaktır. Yine kazan alımı ve montajı yapılırken temel öncelik fiyat ucuzluğu olmamalıdır. Yine kazan işleticiliği uzmanlık gerektiren bir konudur. Firmalarımızın; niteliksiz ve maliyeti en az personeli kazan operatörü olarak değerlendirmesi çok ciddi bir yaygın hatadır. Biz buradan firmalara çok önemli iki uyarı yapmak istiyoruz. Birincisi; kazan işleticiliğinin nitelikli, eğitimli usta personeller tarafından sağlanılmasına çok özen gösterilmesi gerekir. İkincisi; kazan üreticilerinin periyodik bakım onarım desteği kesinlikle alınmalıdır.”

Ekonomik ömrü dolmuş kazanların kullanımının engellenmesi ve kalite belgesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden İlhan, “Buradan Kamu Yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Kalite belgesi olmayan kazanların üretimi ve kullanımı çok radikal bir şekilde engellenmelidir. Kazanlar için periyodik bakım ve kontrol antlaşması ibraz edilmesi yasal zorunluluk haline getirilmelidir. Ekonomik ömrü dolmuş kazanların kullanımı engellenmelidir. Kazan işleticilerinin yetkinliği denetlenmelidir. Bu şartlar sağlanıldığı takdirde kazan patlamalarının tarihe karışması gayet mümkündür. Türkiye Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği olarak konunun takipçisiyiz ve gerekli katkıyı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız