SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yevmiyeler Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:52
Yevmiyeler Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ
Ziraat Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı işçilerinin bu yılki sezonda uygulanacak olan yevmiyelerinin belirlenmesi için oluşturulan komisyonun, çalışmalarını tamamladığını belirtti.
 
Polatbaş şunları söyledi:
 
"Kayısı işçilerinin konaklama yeri, kayısı üreticilerince sağlanacaktır. Çalışma ve dinlenme saatleri dahil sabah 06.00 akşam ise 18.00 arasında gerçekleştirilecektir. İşçilerin ulaşım gideri geliş ücreti işveren tarafından gidiş ücreti işçi tarafından karşılanacaktır. İşçinin ücreti iş bitiminden sonra nakit olarak ödenecektir. İşçilerin ücreti 16 yaşından büyük ve erkek işçiler için de dikkate alınarak işçiye 27 lira, aracıya 1,5 lira toplamda ise günlük 28,5 lira verilecektir. Çalışan işçiler bu maddeler haricinde hiçbir hak iddia edemezler. İşverenler çalışanlarına yapacakları ilave yardımlar konusunda serbesttir." 
 
İş-Kur’dan aracı belgesi almayanlara müsaade edilmeyeceğini söyleyen Polatbaş, "Malatya kayısı işçileri de bu maddelere tabidir. Komisyonun aldığı kararlar bunlardır. Bazı aracılar çıkıp işçi yoktur gibi cümleler kuracaklardır. Benim Malatyalı üreticilerden ricam bu tür oyunlara gelmesinler. Komisyon toplanmış, Adıyaman’daki bütün mevsimlik işçi derneklerinin de başkanlarının da bu maddeler altında imzaları vardır. Bu maddeler haricinde hiç kimse çiftçiden hiçbir hak iddia edemez" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız