SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YG 21 İlçe Gezilerine Son Nokta

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yerel Gündem 21 Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “İlçe Gezileri” programı Arapgir – Kemaliye gezisi ile son buldu.

İlimizin ve çevre illerdeki tarihi yerlerin tanıtılması, yerel bir turizm potansiyelinin de oluşmasını hedefleyen Kültür ve Sanat Gezileri çerçevesinde bu yıl Darende, Hekimhan, Pütürge, Arapgir ve Erzincan ( Kemaliye) ilçelerine günübirlik geziler düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan Arapgir gezisi yoğun ilgi görürken, gezi programı çerçevesinde öğleden önce Ahmet Bey Camii, Çarşı Hamamı, Millet Hanı, Cevat Paşa Konağı, Ömer Baba Tekkesi Arapgir Belediyesi tarafından görevlendirilen rehber eşliğinde gezildi.

Arapgir’in merkezinde bulunan tarihi yerlerin gezilmesinin ardından Arapgir’in ilk yerleşim yeri olarak nitelendirilen Eskişehir ve burada bulunan Osman Paşa Camii ziyaret edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen cami hakkında Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Abdulkadir Artan tarafından geziye katılanlara bilgiler verildi.

Gezi programının ardından Malatyalı şairler tarafından hem Arapgir’de yaşayanlara hem de gezi programına katılan vatandaşlara müzik ve şiir dinletisi sunuldu. Dinletide Araştırmacı Yazar Adil Akkoyunlu’nun Barış adlı güncel şiiri herkese duygusal anlar yaşattı.

Arapgir gezisinin ardından Erzincan Kemaliye’ye hareket eden Grubu Eğinliler Derneği Başkanı Şevket Gültekin karşıladı.

Lökhane, Medrese –Değirmen-Kadıgölü- Mani yolu-Seyitali Parkını gezen kafileyi Eğin’in hem tarihi mekânları, temiz havası hem de tertemiz sokakları ziyadesi ile mutlu ederken özellikle Karanlık Kanyonda yapılan tekne gezisi ve dağlardaki yaban keçileri herkese unutulmaz anlar yaşattı.

Gezi programının ardında Malatyalı şairler ve Eğinliler Fasıl Ekibinin ortaklaşa düzenledikleri müzik ve şiir dinletisi Eğinliler tarafından yoğun ilgi görürken Eğinliler Dernek Başkanı Şevket Gültekin Malatya Yerel Gündem 21 tarafından organize edilen bu çalışmaların Türk Kültürünün kaynaşmasına örnek teşkil ettiğini belirterek ilçelerine yapılan geziden duydukları memnuniyetini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız