SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YG'den Seçilme Yaşı İçin Kampanya

A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası bir organizasyonun yerel yönetimler bünyesinde faaliyet gösteren girişimi olan Yerel Gündem 21'in, seçilme yaşının 25'e düşürülmesi konusundaki kararına ilişkin, Malatya birimi imza kampanyası başlattı.

Organizasyonun imza kampanyası ile ilgili olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosunun düzenlemiş olduğu 4.Yaz Okulu 17–21 Eylül 2006 tarihlerinde Kuşadası’nda 67 ilden toplam 121 gençlik liderinin katılımıyla gerçekleşti.

Programa Malatya Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Adına Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyesi Hasan Atmalar katıldı. Yaz okulunun ana teması seçilme yaşının düşürülmesi idi.

Bu çerçevede YG–21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Kuşadası Yaz Okulu’nda “Seçilmek İstiyorum” sloganı ile seçilme yaşının 25’e düşürülmesini amaçlayan bir kampanya başlatma kararı aldı ve “Seçilmek İstiyorum” Kampanyası Bildirgesi hazırlandı.

Kampanya Malatya’da Yerel Gündem 21’in Belediye İftar Çadırının yanında açtığı bir stantta start aldı. Kampanyanın tarihinden önce başlatılması ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ongun, ne kadar erken başlatırsak o kadar imza toplayacaklarını belirterek, bütün Malatyalıların imza kampanyalarına destek vermelerini istedi.

73 ilde 6 Ekim 2006 tarihinde saat 12.00’de başlayacak olan kampanya, Avrupa Birliği üye ve aday ülkeleri arasında en yüksek seçilme yaşına sahip Türkiye’de “Seçilmek İstiyorum” sloganı ile seçilme yaşının 25’e düşürülmesini amaçladıklarını belirten Ongun, gençlerin en temel hakkı olan bu talebin en kısa sürede karşılığını bulacağına ve gençlerin gelecekleri ile ilgili kararlarda söz sahibi olabileceklerine inandıklarını ifade etti.

Kampanyanın ilk günü olmasına rağmen yoğun ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ongun, destek sağlayan herkese teşekkür ettiklerini belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız