SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS Malatya Şampiyonuna Ödül

0
Güncellendi - 2016-04-12 17:13:58
YGS Malatya Şampiyonuna Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 24.’sü olarak Malatya’ya büyük bir gurur yaşatan Malatya Fen Lisesi öğrencisi İbrahim Ethem Hamamcı’ya Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu tarafından ödül verildi.

Malatya Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Nesim Babahanoğlu’nun yanı sıra, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Malatya Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Dönmez, Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Ödül töreninden önce bir konuşma yapan Malatya Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Dönmez, 2016 YGS sonuçlarının kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi. Dönmez, “2016 YGS sonuçlarını 2015 yılı YGS sonuçları ile kıyasladığımızda okulumuzda ortalama olarak yüzde 30 bir artış söz konusu. Bu artışta bu sene düzenlenen yetiştirme ve destekleme kurslarının büyük katkısının olduğu kanaatindeyiz. Bu başarılarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise Malatya Fen Lisesi'nin Malatya’nın ve bölgenin en iyi lisesi olduğunu ifade etti. Babahanoğlu, "Ben öğrenciyken lise tercihlerim arasında İstanbul, İzmir, Ankara Fen liselerinin arkasından hemen sonra Malatya Fen Lisesi geliyordu. Bu bağlamda Malatya Fen Lisesi, Türkiye’nin de en iyi fen liseleri arasındadır. Malatya Fen Lisesi geçen yıl Türkiye birincisi çıkarttı. Bu sene belki Türkiye birincimiz yok ama ilk on binde 46 öğrencimiz var. Bu demek oluyor ki bu öğrencilerimiz Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuyacak. Bu üniversitelerde okumaya hak kazanacak öğrencilere benim tavsiyem, üniversite seçerken üniversitenin kültür ve sanat boyutlarını da dikkate almalarıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu YGS’de dereceye giren İbrahim Ethem Hamamcı’ya çeyrek altın taktı.

Ödül töreni sırasında duygularını ifade eden İbrahim Ethem Hamamcı mutlu olduğunu ifade ederek, "Bana destek veren başta ailem olmak üzere aileme, bütün hocalarıma ve özellikle lise hayatım boyunca beni not konusunda çok tedirgin eden ve bana çalışma azmi kazandıran Ersin hocama da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. İbrahim Ethem’in bu sözleri salondakileri kahkahaya boğarken, Kaymakam Babahanoğlu öğrenciye hedeflerini yüksek tutması noktasında tavsiyelerde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız