SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS- LYS Bilgilendirmesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul yöneticilerine orta öğretim son sınıf öğrencilerini ilgilendiren YGS-LYS sistemi hakkında bilgiler verildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alfa Dershaneleri iş birliğinde orta öğretim son sınıf öğrencilerini ilgilendiren YGS-LYS sisteminin son uygulamaları anlatıldı.

Seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut "Öğrencilerimizi yakından ilgilendiren sınavlar ve sonrası hakkında düzenlemiş olduğumuz seminer umarım yararlı olur. İlimiz bu yıl sınavlarda bilindiği üzere yüzde 30'lar seviyesinde. Bu rakamlara göre başarı durumumuz geçen yıla göre gerilemiş görünüyor. Bunun sebebi; sınavlarda il dışından gelerek burada sınava tabi tutulan, ilimiz öğrencisi olmayanların oranıdır. Ancak değerlendirmede il dışından gelen öğrencilerde Malatya öğrencisiymiş gibi değerlendiriliyor. Biz bunu ÖSYM başkanlığına bildirdik cevap bekliyoruz. Onlar bize döndüklerinde ilimizin gerçek puanları açıklık kazanmış olacaktır" dedi.

Seminerde Eğitim Yöneticisi Mehmet Bulut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan, Eğitim Danışmanı Cenk Gülbenk tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız