SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YGS Sonuçları Açıklandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:08
YGS Sonuçları Açıklandı
A- A+ PAYLAŞ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, 24 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nın sonuçlarının bugün itibariyle açıklandığını bildirdi. 

ÖSYM Başkanı Demir, Bilkent Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, ÖSYM'deki yapısal değişimleri 2013 YGS'ye yönelik bazı rakamsal bilgileri açıkladı. Demir, 24 Mart'ta yapılan YGS sonuçlarının bugün itibariyle açıklandığını kaydetti.

Ösym'nin kuruluş amacı ve tarihini anlatarak sunuma başlayan Demir, Ösym özellikle geçtiğimiz 2012 yılında 167 sınav merkezinde, 40 'tan fazla sınavla 9 milyon adayı 120 bin salonda sınava aldığını belirtti.

İŞTE YGS ŞAMPİYONLARI

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'de, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesinden Zeynep Nur Karagöz, İstanbul Lisesinden Hümeyra Çolak ve Kadıköy Anadolu Lisesinden Irmak Öziskender'in tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olduğunu bildirdi.

EN BAŞARILI İLLER

YGS sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Karabük, Denizli, Aydın ve Isparta takip ederken, başarı sıralamasının en sonunda Hakkari yer aldı.

EN BAŞARILI OKUL TÜRLERİ

YGS puan ortalamasına göre en başarılı okulların sıralaması; fen liseleri, özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, öğretmen liseleri ve askeri liseler şeklinde oldu.

2013-YGS sonuçlarına göre, sınava giren kızların yüzde 89,5'i, erkeklerin ise yüzde 84,21'i 140 ve üzeri puan aldı.Sınava giren kızların yüzde 72,4 ile erkeklerin yüzde 65,3'ü ise 180 ve üzeri puan çıkardı.

"2013 YILINDA 20 BİNE YAKIN SALONDA KAMERALI KAYIT GERÇEKLEŞTİRDİK"

ÖSYM'nin sınav yelpazesinin çok geniş olduğunu dile getiren Demir, 2012 yılında yapılan sınavlara ilişkin rakamsal bilgiler verdi. Demir, "2013 yılında 20 bine yakın salonda kameralı kayıt gerçekleştirdik. Sene sonuna kadar tüm salonlarda kayıt gerçekleştireceğiz" dedi.

2010 KPSS'de yaşanan kopya skandalıyla ÖSYM ciddi güven kaybettiğini hatırlatan Demir, ÖSYM Strateji Değerlendirme Planı ile kurumun 2012-2016 yılı vizyonunun hazırlandığını kaydetti.

"HER ADAYA FARKLI SORU KİTAPÇIĞI KOPYA KONUSUNDA DEVRİM OLUŞTURDU"

"Her adaya farklı soru kitapçılığı kopya konusunda bir devrim oluşturdu" diyen Demir, "Görevli atamaları merkezi olarak yapılmaya başlandı. ÖSYM'nin veri tabanın 520 bine yakın sınav görevlisi kayıt altına alındı" ifadelerini kullandı. Demir, ÖSYM'nin son yıllarda şeffaflık konusunda önemli çalışmalar yaptığını dile getirerek, kurumun artık kendi yazılımlarını geliştirecek seviyeye ulaştığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile sıkı bir işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Demir, ÖSYM'nin değişim sürecinde kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti.

2013 YGS RAKAMLARI

2013 YGS'ye 1 milyon 805 bin 125 adayın katıldığını hatırlatan Demir, sınavda 6 bin 467 bina kullanıldığını ve 100 bin 452 salon kullanıldığını belirtti.

234 adayın sınavı geçersiz sayıldığını bildiren Demir, sınava ilişkin bazı rakamsal verileri aktardı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız